ay çöreği nasıl yapılır - ay çöreği tarifi

MALZEMELER:

* 250 gr oda sıcaklığında margarin
* 1 kahve fincanı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
* 1 yumurta
* 1 su bardağı cekilmiş ceviz ya da fındık
* 2 kahve fincanı sıvıyağ
* 1′er pkt kabartma tozu ve vanilya
* Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

1. Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve güzelce karıştırın.
2. Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
3. Üzerini örterek 10-15 dk dinlendirin.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartarak yuvarlayın ve fitil haline getirin.
5. Fitilin iki ucunu birbirine doğru kıvırarak ay şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
6. 170 dereceli fırında pişirin ve soğutun.
7. Üzerine bolca pudra şekeri serpin ve servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 896
favori
like
share