Göz Çevresi Sorunlarına Çözüm

Son güncelleme: 21.07.2009 15:12
  • göz şişliği nasıl iner - göz şişlikleri - göz çevresi sorunları
    noimage
    Göz altlarında oluşan şişlik, koyu renk halka ve torbaları gizlemek zordur ancak doğru makyaj teknikleri uyguladığınızda bu sorunları çözebilirsiniz.
    Göz Çevresi Sorunlarına Çözüm
    Göz Altı Sorunları
    Koyu Renk Halkaları: Göz altına makyaj pamuğu ya da köşeli süngerle açık renk fondöten sürün. Eğer cildiniz zaten açık renkse ve kullandığınız fondöten de açık tonlardaysa, bir ton daha açığını alarak, bu rengi göz altında kullanın. Sürdüğünüz fondöteni sünger ile iyice dağıtın. Sabitlemek için hafifçe pudralayın. Koyu renk halkaları kapatırken dikkat etmeniz gereken bir hassas nokta vardır. Göz altındaki koyuluktan en fazla 1 ton açık olan bir renkte fondöten sürmeniz gerekmektedir.
    Şişlik ve Torbalar: Yüzünüze normal olarak fondöteni uygulayın. Makyaj pamuğu veya köşeli süngeri, fondötenin bir ton açık olanına batırın. Açık renk fondöteni, torbacıklara uygularken, ışığı ve aynayı dikkatle kullanın. Işık oyunları son derece farklı görüntüler çıkmasına sebep olacaktır. Torbacığın üzerine fondöteni sürdükten sonra, şişliğin yanında hafif bir gölgelenme olacaktır. Buraya da açık renk uygulayın. Hafifçe dağıtın. Şişliğin üzerine açık renk uygulamayın. Tonlarda koyu renkler geride, açık renkler ileride görünür. Bu yüzden, şişliğin üstüne değil, kenarına açık renk uygulayarak, şişkin kısmın geride durmasını sağlayın. Şişkinliğin üzerine uygulayacağınız tonu belirlemek için, normalde kullandığınız tonun bir ton koyusunu seçin.
    Açık renkler, orta; orta renkler bronz; bronz tenler daha koyu fondöten seçip, uygulamalıdır. Koyu renk fondöteni çok hafif dokunuşlarla şiş olan yere sürün. Temiz süngerle dağıtın. Sabitlemek için pudralayın.Makyaj yaparken doğru teknikleri uygularsanız, aksak ve sorunlu görünen her bölgeyi güzel göstermeniz mümkün olur. Doğru makyaj, renk alacasına bürünmek değil, en sade şekliyle ve doğal haline yakın tonlamalarla, yüzde fresh görüntüye ulaşabilmektir. Bu teknikleri beceremeyeceğinizi düşünüyorsanız, birçok kozmetik firmasının, gözaltı sorunlarını çözmeye yönelik ürünlerini satın alabilirsiniz.
#21.07.2009 15:12 0 0 0