1. Abdülhamit'in aşık olduğu cariyesi Ruhşah'a yazdıkları

Son güncelleme: 22.07.2009 08:56
  • Sultan 1. Abdülhamit'in aşık olduğu cariyesi! Ruhşah'a yazdıkları ... Padişah bile olsan, dünyaya da hükmetsen, her şeye de sahip olsan, bir emrinle yatağına gelmek zorunda olan bir cariyeye neler söyletiyor aşk !!!

    Fesüphanallah ! Ben kulun siz efendime bu kadar kavuşmayı arzularken benim üzüntüme, elem ve kederime ve perişan halime, derman ve açılmış yarama merhem olursun diye sizden umut beklerken, geceleri yatağıma gelmemenizin sebebi ne olabilir ? Ama Allah hakkı için benim ızdırabımı dindirir.


    Sen bana bu anımda merhamet etmezsen kim merhamet eder. Vallahi bu halimle her gece sabahlarım, bu gece de böyle sabahlamam hak değil.


    Bu bir iki gecedir gelirsiniz diye beklerken, senin böyle yapmana Allah razı olmaz. Bu gece de bana gelmezsen bilirim ki, bana karşı sevgin yok. Benim bu halimi gören, düşmanım bile olsa bana merhamet eder. Akşam sabah gelip bir anlık oturman iş değildir.


    Kulun gelir, beni istemiyor musun diyerek, sabaha kadar ayağına yüzünü sürerdi.


    Benim sana olan bu halimi de Allah bilir. Eğer dünyada ömrüm tamam olsa, ölsem dahi seni düşünürüm. Vallahi sümme billahi halim çok kötü oluyor. Sen de böyle ettikçe, billahi ölüm bana daha hayırlı geliyor.


    Ruhşah'ım Hamid'in sana kurban olsun. Mahlukatı ve alemi yaratan Allah, bir kusur ile insanı azap eylemez. Efendim sana bağlanmış bir köleyim. ister döv, istersen öldür. Bu gece gelmen lazımdır; aksi halde vallahi hastalanmama belki de ölümüme sebeb olursun.


    Ayağın altına yüzümü, gözümü sürerek rica ediyorum. Allah için kendimi durduramıyorum.


    Abdülhamid Ruhşah'ına kul kurban olsun. Bir kusur ile beni unutma. Benim vücudum toprak oluncaya, ölünceye kadar senden vazgeçersem, Allah bana layık olduğumu versin.


    Efendim; gideyim, belki beni götür diye buyurursun diyorum, ama sen bana götür demiyorsun. inşallah-u Teala ömrümüz oldukça birbirimizin oluruz. Canım efendim, ben ayağına yüzümü sürerek senden rica ediyorum.


    Efendim, Hamid sana kurban olsun. Bu gece gelirseniz, bu kulunuzu ihya edersiniz.


    Billahi sabretmeye mecalim kalmadı. Hem onun başlangıç gecesidir, kerem senindir. Bu gece kendimi güç zaptettim. Ayağını öpeyim efendim, Allah_u Teala aşkına beni bu gece mahzun eyleme. Sana kul ve kurban olayım efendim.


    Abdülhamid
#22.07.2009 08:47 0 0 0
  • NE AŞKMIŞ BE:)
#22.07.2009 08:56 0 0 0