Üzüm Diyetiyle 3 Günde 3 Kilo Verin

Son güncelleme: 22.07.2009 11:49
  • Üzüm diyeti, mevsim değişimlerinde vücudun tüm ihtiyacını karşılayacak kadar dengeli ve pratik bir diyet. Toksinlerden arınıp bol enerji depolayarak 3 günde 3 kilo verebilir, vücudunuzu değişen hava ve yaşam şartlarına hazırlayabilirsiniz.

    noimage

    Yazdan sonbahara geçişin habercisi Eylül. Güneş ışınları daha az yakar, günler giderek kısalır ve Kent yaşamında gözle görülür bir kıpırdanma başlar. Açık havadan kapalı mekânlara, yazlıklardan şehre dönüş derken, değişen hava ve yaşam şartları sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu telaşlı günlerde sağlıklı olmak için beslenmemize özen göstermeliyiz. Akıllı bir beslenme programı olan üzüm ağırlıklı bu diyetle üç günde üç kilo verip sağlık, güzellik ve form kazanın.

    Uzmanların "sağlık iksiri" olarak adlandırdıkları üzümün bir diğer adı da 'bitkisel süt". Yararlarını saymakla bitiremediğimiz Üzümün yüzde sekseni su olduğu için susuzluğumuzu gideriyor. Bileşimindeki zengin maddeler, özellikle sıcak havalarda vücuttan terle atılan minerallerin geri dönüşümünü sağlıyor. Vücut tarafından kolayca özümsenen basit şekerleri sayesinde bol enerji veriyor. Bol lifli olduğu için bağırsakları yumuşatıcı ve idrar söktürücü özelliği ile organizmayı toksinlerden arındırıp temizliyor. Antioksidan özellikli olduğu için serbest radikallere karşı savaşarak cildin yaşlanmasını geciktiriyor. Bol miktarda A ve C vitaminleri, mineraller en çok da demir ile potasyum içeriyor. Kan yapıcı özelliğinin yanı sıra romatizma ve mafsal ağrılarına iyi geliyor, kalp sistemini düzenliyor, bedensel ve zihinsel yorgunlukları gideriyor, selüliti önlüyor.

    Üzüm, bu denli yararlı olunca, mevye ağırlıklı 3 günlük diyet programının da yararları saymakla bitmiyor. Üzüm suyu, haşlanmış üzüm ve taze üzüm ağırlıklı bu diyet, enerji veriyor ve vücudu toksinlerden arındırıp yeni bir mevsime hazırlıyor.

    Ancak hazımsızlık gibi mide sorunlarınız varsa, üzüm diyeti komple bir beslenme programı olmasına rağmen şikayetlerinizi artırabilir.

    Diyetin püf noktaları
    Üzüm diyeti, şok ama komple bir beslenme programı. Mevsim değişimlerinde, organizmanın tüm gereksinimlerini yanıtlıyor. Üzüm diyetini ilk bakışta sıkı bir rejim olarak algılayabilirsiniz. Ancak sürenin çok kısa olması nedeniyle sanıldığı kadar zor değil. Sadece üç gün sürüyor. Biraz fedakarlık etmek yeterli. En zor aşama ilk gün. Çünkü bol sıvı ve taze üzüm suyu içeriyor. İkinci gün, üzüm haşlanarak yeniyor. Üzüm pişince meyvenin içeriğindeki liflerin yumuşatıcı etkisi artıyor. Üçüncü gün ise oldukça doyurucu bir program. Bu diyetin en büyük özelliği, üç gün boyunca bol sıvı alınması. Su, et suyuna çorba ve süt hemen her öğünde yer alıyor.
    Bu besinler organizmayı temizleyip liflerin işlevini kolaylaştırarak bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Yulaf, pirinç ve ekmek, 3 günlük bu kısa diyetin enerji veren akümülatörleri. İçerdikleri zengin karbonhidrat sayesinde, organizmanın besinlerden aldığı enerjinin yavaş yavaş özümsenmesini sağlıyor. Bu da daha uzun süreyle enerjik ve aktif olmamızı sağlıyor. Yulaf zengin demir, magnezyum ve B1 kaynağı. Lipid alımını hızlandırıp toksinlerden arındırıyor ve enerji veriyor.
    Pirinç, bol nişasta, lif ve vitamin kaynağı. Ekmek ise hem zihinsel, hem de bedensel enerji sağlıyor. Üzümde bulunan bol potasyum kalp sistemini rahatlatıyor, kalsiyum ise kemikleri güçlendiriyor. Kasların yapısı için gereken protein süt, yoğurt, peynir ve üzümde bulunuyor. Tatlı ihtiyacı ise, bin bir derdin devası olan bal ile gideriliyor.

    Zeytinyağı miktarı 2. ve 3. gün birer tatlı kaşığı kadar. Bu kısa diyet programında üzümün üç değişik alternatifi yer alıyor; üzüm suyu, haşlanmış üzüm ve taze üzüm.

    1.gün

    Üzüm diyetini sıkı bir beslenme programı olarak algılayabilirsiniz. Ancak başladıktan sonra sandığınız kadar zahmetli olmadığını siz de fark edeceksiniz. Aşmanız gereken en zor engel, birinci gün.

    İkinci ve üçüncü günlerin daha rahat geçeceğinden emin olabilirsiniz.

    Uyanınca
    1 bardak ılık su

    Kahvaltı
    1 bardak üzüm suyu+ 1 kase sütlü yulaf ezmesi (30 gr)+ 1tatlı kaşığı bal

    Ara öğünler
    1 bardak ılık su+ 1 bardak üzüm suyu

    Öğle ve akşam
    1 bardak üzüm suyu+ 1 kase sütlü yulaf ezmesi+ 1 tatlı kaşığı bal

    Yatmadan önce
    1 bardak ılık su+ 1 bardak üzüm suyu

    2. gün
    Kendinizi bugün biraz daha iyi hissedeceksiniz. Çünkü üç ana öğün de oldukça doyurucu. Şişkinlik hissetmemek için, uzun uzun çiğneyerek yemek yemenin tadını çıkarın. Sakın vazgeçmeyin, yolun yarısını aştınız bile, geriye sadece bir gün kaldı. Unutmayın ki sonunda kazanan siz olacaksınız.

    Uyanınca
    1 bardak ılık su

    Kahvaltı
    1 kase haşlanmış üzüm+1 kase haşlanmış pirinç+ 1 kase yağsız yoğurt+ 1 tatlı kaşığı bal

    Ara öğünler
    1 bardak ılık su

    Öğle ve akşam
    1 kase haşlanmış üzüm+1 kase haşlanmış pirinç+ 1 kase yağsız yoğurt+ 1 kaşık bal

    İkindi
    1 bardak su

    Yatmadan önce
    1 bardak ılık su

    3.gün

    Çetin sandığınız damak savaşınız nihayet bitiyor. İtiraf edin ki o kadar da güç değildi. Sonuçta kilolar eridi, vücudunuz temizlendi ve yeni bir mevsime toksinlerden arınmış olarak giriyorsunuz.

    Uyanınca
    1 bardak ılık su

    Kahvaltı
    1 kaset avuk suyuna çorba+ 1 salkım üzüm+ 1 kepekli sandviç ekmeği

    Ara öğünler
    1 bardak ılık su

    Öğle ve akşam
    1 kase tavuk suyuna çorba+ 1 salkım üzüm+ 50 gr beyaz peynir+ 100 gr ızgara hindi göğüs eti+ 1 kepekli sandviç ekmeği

    Yatmadan önce
    1 bardak ılık su

    Diyette hazırlanan tarifler:

    Haşlanmış pirinç
    1 su bardağı pirinci yıkayıp süzün. Tencerede 2 bardak suyu çok az tuz ilavesiyle kaynatın. Pirinci ekleyip kısık ateşte kapağı yarı açık olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Süzgece alıp 1-2 dakika bekletin. 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Sıcak ya da ılık olarak yiyin.

    Sütlü yulaf ezmesi
    1.5 su bardağı yulaf ezmesini bir kaseye alıp 1.5 çay bardağı süt ilave edin. Dilerseniz yulaf ezmesi yerine yulaf unu kullanabilirsiniz. Yulaf unu, süt ve bal ile muhallebi hazırlayıp soğuk olarak da yiyebilirsiniz.

    Haşlanmış üzüm
    Satın alırken iri ve sulu üzümleri seçin. Bol suyla iyice yıkayın. Süzüp ayıklayın ve bir tencereye alın. Yarısına gelecek kadar su ekleyip orta ateşte 2-3 dakika haşlayın. Dilerseniz üzümü bir gece önceden haşlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.


    Kaynak: ivillage
#22.07.2009 11:49 0 0 0