meyveli irmik tatlıları - irmikli tatlılar - sütlü meyveli irmik tatlıları

Malzemeler

1.Sade Kat için;

* 1 Lt. Süt
* 7 Yemek Kaşığı İrmik
* 8 Yemek Kaşığı Toz Şeker
* 1 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
* 1 Paket Vanilya
* 1 Limon Kabuğu Rendesi

2.Vişneli Kat için;

* 2 Su Bardağı Süt
* 1 Su Bardağı Toz Şeker
* 4 Yemek Kaşığı İrmik
* 1 Su Bardağı Taze Vişne Suyu (Derin dondurucudan)
* Bulgur Tanesi Kadar Kırmızı Toz Gıda Boyası

3.Çikolatalı Kat için;

* 1 Su Bardağı Süt
* 200 Gr. Sütlü Çikolata
* 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
* 1 Tatlı Kaşığı Kakao

Yapılışı

* Sade kat için, verilen malzemelerin hepsini bir tencereye koyup, çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın. Su ile ıslattığınız 24 cm.lik kelepçeli kalıba üçte birini dökün. Bolca nar serpin, kenarlara biraz daha yoğun bir şekilde serpin. Tatlının geri kalanını dökün.
* Vişneli kat için, verilen malzemelerin hepsini bir tencereye koyup, çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın. Soğumuş olan sade irmik tatlısının üzerine dökün.
* Çikolatalı kat için, sütü kaynatın. İçerisine çikolatayı koyup eritin, nişasta ve kakaoyu ekleyin ve karıştırırak, kısık ateşte 1-2 dk. pişirin. Vişneli katın üzerine dökün. Ilınınca üzerine nar taneleri serpin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 782
favori
like
share