Izgara Köfte Tarifi - Izgara Köfte Yapılışı

MALZEME

1 KG DANA DÖŞ ORTA YAĞLI KIYMA(2 KERE ÇEKİLECEK)

YARIM EKMEK ISLATILIP İYİCE SIKILACAK !

1 ORTABOY RENDELENMİŞ SOĞAN

1 DEMET İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ

1 ADET YUMURTA

1 TATLI KAŞ. KARBONAT

2 TATLI KAŞ. KARABİBER

2 TATLI KAŞ. KİMYON

2 TATLI KAŞ. KEKİK

1 TATLI KAŞ. İSOT BİBER

1 TATLI KAŞ. PUL BİBER

1.5 T.KAŞ. TUZ


HAZIRLANIŞI

KIYMA VE İSOT HARİÇ TÜM MALZEMEYİ GENİŞ BİR KABA ALIN VE İYİCE YOĞURUN.

KIYMAYI İLAVE EDİN VE BİR KASEDE, SOĞUK SUDA ISLAYACAĞINIZ İSOT BİBERİ İLE SIK SIK ELİNİZİ ISLAYARAK, EN AZ 20 DK SIKI ŞEKİLDE YOĞURMAYA DEVAM EDİN.

ÜSTÜNÜ ÖRTEREK EN AZ 5 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİN.

İSOTLU SU İLE 10 DAKİKA DAHA YOĞURARAK ŞEKİL VERİN. 1 SAAT KADAR DAHA BEKLETTİKTEN SONRA KÖMÜR IZGARA ÜZERİNİ KUYRUK YAĞI İLE SİLEREK KÖFTELERİ IZGARALAYIN.YANINDA SİVRİ BİBER VE DOMATES IZGARADA YAPARAK,

SUMAKLI İNCE DOĞRANMIŞ PİYAZLIK SOĞAN EŞLİĞİNDE SERVİS YAPIN.

AFİYETLER OLSUN…

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 6152
favori
like
share