tavuk ciğeri tarifi - tavuk ciğeri - sakatat yemek tarifleri

Malzemeler :

2 lb tavuk cigeri ( cok kucultmeden doğrayın, yıkayın)
1 adet kuru sogan ( dilimlenmis )
1/2 demet maydanos
karabiber
kirmizi biber
kimyon
tuz
kekik
4 yemek kasik zeytinyag


Yapılışı

Cigerleri cok kucuk olmamak sarti ile dograyın
yıkayıp süzgüde bekletin biraz, sonra tencereye
yagıı ve soganları koyun, soğanlar pembeleşirken suzgude
bekleyen cigerleri de ilave edin, suyunu salip toplamasini
bekledikten sonra da baharatlarimi ilave edip, tenceremi silkeleyin,
spatula ile karistirinca cigerler nazik dagilabiliyor,
en sonda dogranmis maydanozları ilave edip, ocagimi kapatın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 36109
favori
like
share
triggerman Tarih: 31.01.2010 02:00
ciğerleri önce tencerede az kaynatın bu kanını alır ve temizlenmesini sağlar sonra aşırı olmamakkaydıyla küçük küçük kesin sonra tavaya yağı koyun ve ciğerleri atın pişmeye yakın bol iyice kesilmiş soğanları atın karıştır karıştır pişincede afiyetle ye ----
senin tarifine kötü demiyorum tartışmasız elbet güzeldir ama birde bunu dene istersen çok güzel oluyo dana ciğeri olsa bana bu tadı vermiyo