Fanta Tatlısı - Fantanın Yapılışı - Fantanın Yapılışları - Fantanın Tarifi

FANTA TATLISI

Malzemeler

2 yumurta
birbuçuk çay bardağı fanta
yarım paket yaş maya
3 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
arası içi;
iki su bardagı iri çekilmis ceviz
bir çay bardağı sıvı yağ.

şerbeti için ise;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
yarım limon suyu

[COLOR="yellow"]YAPILIŞI

Yumurtayı, yaş mayayı ve fantayı bir kabin icine alın.Tuz da eklenip guzelce karıştırın.Unu ekleyip yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında,tam bu ölçülerden
uc beze yapın.Hemen un yardimi ile açın,çok da ince olmasın. kalinda olmasın.Açtığımız hamuru once sıvı yağ ile güzelce yağlayıp çekilmis cevizi hamurun
ilk baslangicina, uzunlamasina koyup rulo yapın. Rulo yaptıkdan sonra bıçakla küçük küçük kesin, hemen tepsiye yerleştirin, yerleştirirken burada dikkat
edilmesi gereken, cok aralıklı olarak dizin cunku tepsiye dizme islemi bitince dinlenmesi beklenecek mayali hamur olunca haliyle kabaracak bunu göz
önunde bulundurup, aralıklı olarak dizilmesi gerekiyor. tam bu olcuden iki tepsi çıkıyor. ve firinin icine surun soyle bir iki saat bekleyin kabarana
kadar. fırının alt ve üst ayarlı 180 derecede sıcaklığında once isitin ve sonrada tatlilari sürün aynen baklava gibi kızaracak.Şerbetini ise normal şerbetler
gibi hazırlayıp kaynar olmayacak şekilde oda sıcaklığında tatlılarımız soğuk üzerine dökülür,Şöyle yarım saat sonra da afiyetle yiyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 14107
favori
like
share
hhadise Tarih: 13.10.2009 10:08
teşekkürler
YaSMiN Tarih: 24.07.2009 20:22
Paylasim icin tesekkurler