Malzemeler

2 Adet piliç göğsü
1 Adet soğan
250 gr ıspanak
1 Adet havuç (haşlanmış)
1 Çorba kaşığı margarin
3-4 Çorba kaşığı un
3-4 Çorba kaşığı galeta unu
1 Adet yumurta
1 Su bardağı sıvıyağ



Hazırlanışı

Ispanakları ayıklayıp, bol suda yıkayarak küçük küçük doğrayın
Soğanı margarinle pembeleştirin ve içine ıspanakları ilave edip kavurun
Tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alın
Piliç göğsünü iyice döverek, inceltin
Tuz ve karabiber serpin
Dövülmüş etlerin üzerine ıspananaklı harcı yayın
Ortasına yarıdan kestiğiniz haşlanmış havucu yerleştirin
Piliç göğsünü rulo yaparak sarın
Kürdanla iki ucunu birleştirin
Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp çıkartın
Sıvıyağda arkalı önlü kızartarak servis yap. Afiyet olsun....

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 317
favori
like
share