MALZEMELER:





1.5 su bardağı un,

120 gr tuzsuz tereyağı,

3 çorba kaşığı pudra şekeri ,

3 çorba kaşığı toz kakao,

1 yumurta,

yarım çay kaşığı karbonat .


Üzeri için ;


60 gr sütlü + 60 gr bitter küvertur






YAPILIŞI:


Tereyağı ve yumurta oda ısısında olursa sonuç daha iyi olacaktır.

Unu,kakaoyu, pudra şekerini ve karbonatı geniş bir hamur yoğurma kabına eleyelim. Ortasını elimizle açalım ve yumurtayı kıralım. Tereyağını ise küp küp kesip yumurtaların üzerine ilave edelim ve unları ortaya doğru toparlayarak yoğurmaya başlayalım. Yaklaşık 5-6 dakika hamurumuz toparlanana kadar yoğuralım. Streç filmle kaplayıp 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletelim.

Buzdolabından hamurumuzu çıkartalım. Tezgahımızın üzerine bir avuç kadar un serpiştirelim. Ve hamurumuzu merdane ile incecik açalım. İnce açtığımız hamurumuzu değişik kalıplar ile keselim.(İsteğinize göre).

Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi yerleştirelim.

Isıttığımız fırınımızda yaklaşık 15-20 dakika arası pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızın üzerinde kurabiyelerimizi soğutalım.

Kurabiyelerimizi yaklaşık bir saat bekleyerek soğutuyoruz. Toplam 120 gr olan çikolatalarımızı benmaride eritiyoruz. Erittiğimiz çikolatalarımıza kurabiyelerimizin bir kısmını batıralım. Ve fazla çikolatasını süzelim. Çikolataya batırdığımız kurabiyelerimizi tekrar yağlı kağıt üzerine yerleştirerek kurutalım. (Oda ısısında serin ve kuru bir yerde). Yine erittiğimiz çikolata ile kurabiyelerimizin üzerine istediğimiz şekil ve desenlerle süsleyebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 602
favori
like
share
Frmeses26 Tarih: 19.08.2009 21:31
teşekkürler ellerie sağlık...