iki renkli kek nasıl yapılır

Malzemeler;( Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması tavsiye edilir)
*4 adet orta boy yumurta,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*1,5 su bardağı sıvıyağ ( mısırözü veya zeytinyağı)
*4 tepeleme çorba kaşığı yoğurt,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*3 su bardağı elenmiş un,
*3 çorba kaşığı tepeleme kakao
*2 çorba kaşığı süt ( kakaolu kısıma sonradan ilave deilecek )
*Üstüne dökmek için hazır çikolata sos veya benmari yöntemi ile eritilmiş 50 gr kadar bitter çikolata. veya aruznua göre herhangi bir ek malzeme.
Hazırlanışı;
1.Yumurtalar ile şekeri iyice köpük köpük olup, kabarıncaya kadar mikserle çırpın.
2.Sırası ile sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin.
3.Un, kabartma tozu ve vanilyayı beraberce eleyip sıvı karışama ekleyin.Karıştırın.
4.Hamuru ikiye ayırıp, yarısını bir kaba boşaltın ve kakao ile sütü ekleyip iyice karıştırın.
5.Uygun bir kek kalıbını yada borcamı yağladıktan sonra sade kek karışımını dökün.Üstüne kakaolu karışımı dökün ve servis için kullandığınız iki uçlu çatalla bir kere kek hamurunu karıştırın. Kakaolu ve sade kısım birbirine çok fazla karışmasın.
6.keki önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin ve fırından çıkardıktan sonra, kalıptan çıkarmadan, üstünü temiz bir mutfak havlusu ile kapatın ve bu şekilde ılınmaya bırakın.
7.Ilınan kekin üstüne hazırladığınız çikolata sosu veya erittiğiniz çikolatayı dökün ve servis yapın. Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 591
favori
like
share