üçrenk börek nasıl yapılır - börek tarifleri

Malzemeler

* 1 kg ayıklanmış temizlenmiş ıspanak
* 5 adet orta boy rendelenmiş havuç
* zeytinyağ
* 4 adet yufka
* Eritilmiş tereyağ
* 1 adet yumurta sarısı
* çorek otu, susam
* 250 gr pastırma veya 2 adet orta boy haşlanmış patates

Yapılışı

1. Ispanakları geniş bir tavada çok az zeyinyağı ile hafifçe yumuşayıp hacmini kaybedene kadar soteleyin. Soğuması için bir kenara ayırın. Soğuduktan sonra ince ince doğrayın.
2. Aynı tavada bu sefer havuçları az zeytinyağ ile yumuşayıp rengi hafif dönene kadar soteleyin. Soğuması için bir kenara ayırın.
3. Bir adet yufkayı tezgaha yayın. Erimiş tereyağ ile her yanını yağlayın. Üzerine bir kat daha yufka serin. Yine erimiş tereyağ ile her yanını yağlayın. Üzerine kıyılmış ıspanakları yayın. Üzerine yeniden bir kat daha yufka yayın. Yeniden yağlayın. Bu sefer havuçları yayın. Bir kat daha yufka ile havuçların üzerini örtün. Son kez yağlayın.
4. Eğer böreği patatesli yapacaksanız, haşlanmış patatesleri rendeleyin. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirip en üst yufkayada onu yayın.
5. Pastırmalı yapacaksanız en üst yufkaya pastırmaları tüm yufkanın üzerini kaplayacak şekilde yayın.
6. Aslında sizde benim gibi tek yapışta iki farklı börek yapmak istiyorsanız o zaman en üst yufkanın yarısına patates yarısına pastırmaları yayın.
7. Böreği rulo olacak şekilde sıkıca sarın. Ortadan ikiye kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Her iki yarımın üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpin. Pişirene kadar buzdolabında dinlendirin.
8. Servis yapmadan bir saat önce buzdolabından çıkarın. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 375
favori
like
share
mihmandar Tarih: 07.08.2009 18:08
görünüşü ve tadı lezzetli bir börek,
aynı böreği, her içi ayrı ayrı yağlanmış yufkaların içine koyarak 3 ayrı rulo yaptıktan sonra araları yağlanmış iki kat yufkanın içine bu 3 ayrı ruloyu hep birlikte sararak büyükçe bir rulo yaparakta yapıyorum kesildiği zaman içleri halka halka 3 çeşit görünüyor.