İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tarihi

Son güncelleme: 26.07.2009 23:23
  • Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Kuruluşunoimage

    Tarih 15 Haziran 1990..Dönemin belediye başkanı Prof Dr. Nurettin Sözen'in Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne gönderdiği ilişikteki yazı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneğinin kurulması adımının atıldığını görüyoruz...
    Derneğin tüzüğünde de belirtildiği gibi asıl amaç; Türk Sporunun gelişmesi ve Spor sevgisinin yayılması için atılımda bulunmaktır.Bunun içinde tüm yatırımların ve çalışmaların yapılması için gerekirse vakıf kurulacağı belirtilmiştir..Bakınız derneğin ilk tüzüğü ... Derneğin kurucu listesi..
    Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İstanbul İl Başkanlığı Danışma kurulunun 2.8.1990 ve 217 sayılı kararında; "29O8 sayılı yasa hükümlerine göre kurulan ve Gençlik ve Spor Teşkilatına girmek isteyen "İST.BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ' nin Futbol-Voleybol-Basketbol-Güreş-Masatenisi-Cimnastik-Atletizm-Boks-Karate branşlarında "tescilinin yapılmasına.."
    "Kurulumuzca görüşülüp karara varılan gündem konusunun Genel Müdürlüğümüz arzına oy birliği ile karar verildi." ibaresi görülmektedir.Bakınız ilgili karar..
    Bu arada İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş' nin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne gönderdiği 8.8.1990 Tarihli yazısı ile de Millet caddesinde ki binanın ikinci ve üçüncü katlarının Kulübe tahsis edildiğini görüyoruz.Bakınız ilgi yazı...noimage
    Gençlik ve Spor İst. İl Müdürlüğünün tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne 02 Ağustos 1990 tarihinde gönderdiği yazıda "....Kulübün tüzel kişiliğe haiz olup olmadığı ve dernek tüzüğünün 2908 sayılı yasaya göre intibakının yapılıp yapılmadığına dair" bilgi istenmiş cevabı yazıda .."derneğin tüzel kişiliğinin halen devam ettiği, dernek tüzüğünün 2908 sayılı yasaya uygun olduğu" belirtilmiştir.
    İstanbul Emniyet Müdürlüğünün, Gençlik ve Spor İst. İl Müdürlüğüne gönderdiği 24 Ağustos 1990 Tarih ve kıyafet tescili hakkındaki yazı ile de, kıyafet tescili yapılmıştır.Bakınız ilgili yazı.. ("...adı geçen dernek tarafından kullanılmak istenen renk ve kıyafet örneğinin, spor kıyafetinin kullanılmasının, bazı kisvelerin giyilemeyeceğine dair 2596 sayılı yasanın uygulama biçimini gösterir tüzüğün ilgili maddelerine uygun olduğu anlaşılmıştır.")
    28 Ağustos 1990 Tarihli ve 5785 sayılı fiş ile de dernekler kanununa göre kurulup Beden terbiyesi kanununa intibak kulüplere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kulübü de katılmıştır.Bakınız tescil fişi...
    1990 Yılında resmen kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne; yine belediye bünyesinden olan geçmişi köklü kulüplerden İETT, İSKİ VE İTFAİYE' de kendi bünyelerinde aldıkları kararlar uyarınca ve 28.11.1990 Tarihli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olağan kongresinde alınan karar ile katılmışlardır.Bakınız ilgili karar tutanağı..
#26.07.2009 23:23 0 0 0