[FONT="Arial Narrow"]

Malzemeler (4-6 adet)

Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir

*3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
*1/4 su bardağı su
*1 su bardağı krema
*3 su bardağı süt
*1/4 su bardağı mısır nişastası
*2 yumurta
*1,5 tatlı kaşığı vanilya
*1/4 tatlı kaşığı tuz
*60gr bitter çikolata

Hazırlanması:

1 Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin (karışım köpürmeye başlayacak) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın

2 Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın

3 2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın

4 Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın

5 Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz

ALINTIDIR...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 293
favori
like
share