Boğaz Ağrısına Bitkisel Tedavi

Son güncelleme: 27.07.2009 08:59
  • boğaz ağrıları - boğazda gıcık
    Koyunotu: Bitki, tüm yutak, boğaz ve ağız içi iltihaplanmalarına karşı çok etkilidir. Öteki kullanım alanları ise, anjin, gırtlak hastalıkları ve ağız içi iltihaplanmalarıdır.

    Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış koyunotu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kere, taze demlenmiş ılık çayla uzun süreli derin gargaralar yapılır.

    Adaçayı: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış adaçayı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Sabahları ve akşamları olmak üzere, günde iki kere, taze demlenmiş ılık çayla uzun süreli derin gargaralar yapılır. Gargaranın yanı sıra, uygun büyüklükte bir pamuk çayla ıslatılır, hafifçe sıkılır ve ağrıyan bölgeye dıştan kompres olarak uygulanır.

    Ceviz yaprağı: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış ceviz yaprağı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kere, taze demlenmiş ılık çayla uzun süreli derin gargaralar yapılır.

    Boğaz ağrısı (boğaz iltihabı)

    Boğaz ağrıları genelde bir soğuk algınlığı hastalığının belirtisidir. Ama başka herhangi bir belirti eşliğinde olmadığında, yutak bölgesine çok soğuk havanın girmesinin bir sonucu olabilir.

    Yapışkanotu / Yoğurtotu: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış yapışkanotu veya yoğurtotu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Taze demlenmiş ılık çayla gün boyunca pek çok kere derin gargaralar yapılır.

    Koyunotu: Koyunotu, tüm boğaz, yutak ve ağız içi iltihaplarına karşı başarıyla kullanılabilir. Öteki kullanım alanları ise, anjin ve gırtlak hastalıklarıdır.

    Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış koyunotu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kere, uzun süreli derin gargaralar yapılır.

    İsveç Şurubu: Yarım veya bir tatlı kaşığı İsveç Şurubu yarım bardak bitki çayına eklenir ve bu yarım bardak çayın yarısı yemekten yarım saat önce, öteki yarısı ise yarım saat sonra içilir. Yani, üç öğünde toplam olarak 3 kaşık İsveç Şurubu içilmiş olur.


    ayrıca (bu öneri benden)
    boğazdaki gıcık ve öksürük için
    bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı
    bal atıp , birazda limon sıkın
    sıcak sıcak için..öksürüğe ve boğaz gıcığına
    çok iyi geldiğini göreceksiniz
#27.07.2009 08:59 0 0 0