Malzemeler
Hamuru için
2 çorba kaşığı sirke
Elenmiş 1 kg un
100 gr margarin
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma tozu
Yeterince ılık su
Hamurun arası için
150 gr erimiş margarin
İçi için
1 kg ıspanak
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için
1 yumurta , 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştır, su yardımıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
15 dakika dinlendirin.Hamuru ikiye bölün.
Hamuru 2 cm kalınlığında merdane yada oklava yardımıyla açın.
Eritip soğuttuğumuz margarinle yağlayalım.
Karşılıklı kenarları birbirine bakacak şekilde bohça gibi katlayalım.
Buzdolabında yağı donması için bekletelim.
İçi için, kuru soğanı küp doğrayıp sıvıyağda kavuralım.salçasınıda ekleyelim.
Ayıklayıp yıkadığımız ıspanakları ince kıyıp soğanlara ilave edelim.suyunu salana kadar pişirelim.
Baharatlarını ve tuzunu ekleyip suyunu süzelim.
Fırın tepsisini yağlayalım.
Hamurun bir tanesini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirelim.
Harcı üzerine koyalım.Diğer hamuruda açıp harcın üzerine kapatalım.
Üzerine sıvıyağla çırpılmış yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirelim.



Alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 286
favori
like
share