[FONT="Franklin Gothic Medium"]

Malzemeler

250 gr margarin(oda ısısında)

3 su bardağı un

3 yemek kaşığı yoğurt

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı pudra şekeri

Muhallebisi için

Yarım su bardağı süt

1 tepeleme yemek kaşığı un

1 su bardağı toz şeker

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1 çay kaşığı damla sakızı (konmasada olur)

Üstü için

Pudra şekeri

Yapılışı

Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.

Damla sakızını döverek toz haline getirin.

Bütün hamur malzemelerini karıştırarak elinizi bırakana kadar yoğurun.Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat kadar bekletelim.

Bu arada muhallebisini pişirelim.Bir tencereye süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı koyun.Muhallebi kıvamına gelene kadar 10dk pişirin.Ateşten aldıktan sonra isteğe göre toz damla sakızını ilave edin.Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.

Dinlenen hamuru merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın.

Hamurdan su bardağıyla yuvarlak parçalar kesin.

Her hamur parçasına muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadarını yayarak sürün ve hamuru yarım ay şeklinde poğaça kapatır gibi kapatın.Kenarlarını elinizle iyice bastırın.

Yağlanmış tepsiye aralıklı dizerek fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar 20-25 dk pişirin.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 313
favori
like
share