Malzemeler

1 adet tavuk küçüklerinden(1300-1500gr arası)

1 adet kuru soğan

3 çorba kaşığı un

½ paket tere yağ

Tuz

Üzerine dökmek için

1 çay bardağı sirke, 6 diş dövülmüş sarımsak

50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı

Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu, dörde böldüğümüz soğan, tuz ve üzerine çıkacak üç parmak suyla haşlayalım.

Piştikten sonra suyunu bir kenara ayırıp, tavuğun soğumasını bekleyelim.

Soğuttuğumuz tavuğun kemiklerini ayıklayıp parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım.

Unu yağda pembeleştirdikten sonra yeterince tavuk suyu ilavesiyle gevşetelim.

Tavuk etlerini tencereye ekleyip biraz koyulaşana kadar kaynatalım.

Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırdığımız sirke ilavesinde bulunalım arzuya göre…..

Alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 301
favori
like
share