Beslenme - sifali-bitkiler - karpuzun faydaları

Yaz mevsiminin vazgeçilmeyen meyvesi olan karpuzun pek çok yararı bulunur. Sağlıklı zayıflamadan, kan basıncının dengelenmesine, kadar çok sayıda yararı olan karpuzun yaz mevsiminde bol bol tüketilmesi önerilmektedir.

Karpuz bedenimizi temizleyici özelliğe sahiptir. Karpuzun %95′i su olduğundan böbrekleri çok iyi çalıştırmaktadır. İdrar söktürücüdür. Böbrekteki üre ve ürat tuzlarını temizleyici özelliği vardır.

Bunun dışında kum dökme, taş düşürmeye de etkilidir. Bol bol B, C vitamini ve anti-oksidan içermektedir. İçeriğindeki yüksek potasyum ve Beta Karoten maddesi sayesinde kalp krizine karşı koruyucu özelliği bulunur.

Karpuz tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır. Bol miktarda su içermesi ve şeker barındırmaması, ayrıca boşaltımı hızlandırması gibi özellikleriyle kilo vermeyi hızlandırır.

Yemekten hemen sonra tüketilen karpuz, şişkinlik ve sindirim zorluğu meydana getirir. Karpuzu açken tüketmek, içerdiği faydalardan azami şekilde yararlanılmasını sağlar. Bu nedenle karpuzun yemeklerden çok önce veya yemeklerden epeyce sonra tüketilmesi gerekir.
ahmet maranki - ibrahim saraçoğlu-

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 472
favori
like
share