Sakin Olmanın Gücü

Son güncelleme: 28.07.2009 11:25
  • Aceleci ve telaşlı olduğunuz günlerde mucizelerin oluşmasına izin vermezsiniz. Hayatın sihri gelişecek ortamı bulamaz, sıkışır kalır. Ne zaman dingin, huzurlu ve sakin olmayı başarırsanız, içiniz güvenle dolar ve içten dışa doğru ışıldamaya başlarsınız.

    Herkesin huzur dolu bir köşesi ya da sevdiği objeler vardır. Evinizin ufacık bir köşesinde bile olsa, kendinize özel kutsal bir atmosfer yaratın. Bu köşe sizin huzur köşeniz olsun. Köşenizi oluştururken iyi düşünün. Ruhunuzu dinginleştiren, sizi huzura davet eden neler var? Bunları ya da bu gibi duyguları temsil eden nesneleri bu köşenize yerleştirin.

    Belki de siz huzuru böyle bir köşede değil de bir yürüyüşte yakalıyorsunuz. Yürüyüşüşe çıktığınızda araştırmacı olun ve kendinize huzur dolu bir yürüyüş ortamı seçin.

    Ya da özel bir giysiniz vardır, size huzuru çağrıştıran, sizi sukunete davet eden... Ya da avucunuzda tuttuğunuz bir taş, bir sembol.... ya da yanan bir mum... bir tütsü... sevdiğiniz birinin resmi... ya da deniz kenarı... ağaç altı...

    Dinginliğe, huzura ne ile ulaştığınız önemli değil. Önemli olan onunla sakinliğin gücünü keşfetmenizdir.

    Kendi yönteminizi bulun ve sükunetin gücünün ortaya çıkmasına izin verin . Onun her sabah aydınlatan, parlayan güneş gibi sizi aydınlatıp enerji ile doldurmasına, çekim enerjinizi artırmasına izin verin. Siz de Güneş ile birlikte yeniden doğduğunuzu içinizde hissedin.

    Her yeni güne sükunet içinde başlayın. Sadece on dakika bile olsa zaman ayırın. Zihninizden geçen düşünceler rüzgar tarafından sürüklenen bulutlar gibi geçip gitsin. Nefesiniz doğanın sakinliği ile uyum içinde içinizi arındırsın. Bırakın ruhunuz, bedeniniz, tüm benliğiniz bu sakinliğin içinde gününüzü planlasın. Gerekli mucizeleri organize etsin. Tüm gün için gerekli enerjiyi depolasın.

    Bu kısacık başlangıç ritüeli sayesinde gün boyu yaydığınız ışık ile etrafınızdaki mucizeler aydınlanacaktır. Bir fener gibi, ışığınız mucizelerin üzerine düşecek, onları görmenizi sağlayacak ve size yol gösterecektir. Güne sükunet ile başlayın ve gün içinde ihtiyacınız olan yöne kendiliğinden aktığınızı hissedin.

    Mutluluk ve Mucizeler dingin ortamları seven enerjilerdir. Gün içinde en hareketli olduğunuz anlarda bile bu dinginliği hatırlayın ve derin bir nefes ile enerjinizi tazeleyin.

    alıntıdır
#28.07.2009 11:25 0 0 0