Malzemeler

15 yaprak hazır baklava yufkası
2 su bardağı antepfıstığı
250 gram tereyağ

Şerbeti için :
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Yapilisi

Şeker ve su bir tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
Şerbet kıvam alınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp, soğutulur.
Tereyağının 100 gramı eritilir.
Baklava yufkasının bir yaprağı serilip üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.
Yumuşayan yufka 6 eşit dikdörtgene bölünür.
Her parçanın uzun kenarına bir sıra halinde fıstık dizilir.
Yufkalar sıkıca rulo yapılıp, burkularak tepsiye alınır.
Bütün yufkalar hazırlanıp tepsiye dizildikten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür.
Yağlanan burmalar 200 dereceye ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirilir.
Sıcak tatlılar soğuk şerbet ile şerbetlenip, çekmesi için beklenir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1379
favori
like
share