Evinizi Organize Edin

Son güncelleme: 28.07.2009 20:30
  • Evinizin içinde gözle görülmeyen dağınıklık, aslında hayatınızın da karışıklığı demektir. Yaşamınızda huzur ve rahatlık istiyorsanız, buna evinizden başlayın.
    Evinizi Organize Edin!

    Yapılacaklar Listesi Oluşturun!Mutfak gibi evin en sık kullandığınız alanında kendinize bir pano oluşturun. Yapacaklarınızı bu panoya yazabilirsiniz, üstelik öncelik sırasına göre renkli kalemlerle işaretleyebilirsiniz. Eğer yeni bir pano almak istemiyorsanız, mutfak dolaplarından birinin kapağını, tebeşir tahtası boyası ile boyayarak, pano elde etmeniz mümkün. Hatırlatma notları kullanıyorsanız, bunu da banyo kapısına asabilirsiniz. Nasıl olsa mutlaka banyoya gireceksiniz.
    Temizlik Yaparken Zamandan Kazanın!Haftanın günlerini, temizlik işlerine bölün. Pazartesi banyo, Salı salon, Çarşamba ütü günü gibi ayırın. Böylece bütün bir gününüzü temizliğe ayırarak harcamamış olursunuz. Ayrıca akşam yemeğini hazırlarken, çocuklarının ertesi günkü beslenme çantalarını da hazırlayabilirsiniz. Böylece sabahları uyku mahmurluğuyla, bu işle uğraşmak zorunda kalmazsınız.
    Her Şeye Bir Çanta!Sürpriz gelişmeler için hazırda duran bir çantanız olsun. Örneğin yüzme çantası, deprem çantası, kiralık dvd gibi emanet olan ve iade edilecek eşyalar için, ödünç çantası gibi.. Evde yaşayan bireylerin farklı aktiviteleri için, herkesin kendine ait bir çantası olmasını sağlayabilirsiniz. Bu çantalar, ortadan birçok kalabalığın da kalkmasını sağlayacaktır.
    Dolap İçlerini Düzenleyin!İç çamaşırı, çorap, tişörtler için ayrı ayrı şifonyer ve çekmece ünitesi edinmek yerine, dolap içi düzenleyicilerle az alanda kullanım kolaylığı sağlayabilirsiniz. Çocuklarınızın dolap içlerine düzenleyiciler ve kutular yerleştirebilirsiniz. Kutuların üzerini etiketlerseniz, aradığınız şeyi bulmak kolay olacaktır. Ayrıca şeffaf kutular da bu konuda iyi sonuç verir. Ev ekonomisinde tasarruf etmek için, ayakkabı kutularını atmak yerine, üzerlerini renkli kağıtlarla kaplayarak, portatif depolama üniteleri elde edebilirsiniz.
    Çamaşırlar Düzene!Hafta içi okula giderken neredeyse bütün çocuklar beyaz çorap giyer, hafta sonları ise, rengarenk. Birbirine karışan bu çorapları ayırmakta, eşlerini bulmakta zorlanıyorsanız; renkli ve beyaz çamaşırlar için iki sepet edinin. Çamaşırların yıkama zamanı geldiğinde, size düşen sadece çamaşırları makineye atıp çalıştırmak olacaktır.
#28.07.2009 20:30 0 0 0