Akya balığı mevsiminde taze sunumlarımızda şişi olarak veya tranş olarak lezzetini ön pilana çıkarıyor. Akya balığı lezzetini bir diğer tadıyla da. Damaklarımızın alışmış olduğu balık pastırmasında veriyor çemene sarılı balık pastırmasına akya balığından başka balık tat vermiyor. Akya balığını özelikle balık pastırması imalatında kullanıyoruz. Akya balık bilgisi... Kuzu, Çıplak, Lake ve İskender balığı olarak ta tanınır. Genelde 50 – 100 cm. en çok 180 cm. ve 60 kg. ağırlıkta olabilir. Yumuşakçalar, kabuklular ve küçük balıklarla beslenerek dipte kıyılara yakın küçük sürüler halinde dolaşır. Canavar balıklardandır, çevresindeki balıkları yok edercesine yer. Geçmişte çok avlanılması nedeniyle neslinin tükenme tehlikesi vardır. Korunması gerekir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 551
favori
like
share