Punisher Frank Castle Çizgi Film Kahramanı

Son güncelleme: 30.07.2009 17:39
  • Punisher / Frank Castle - Punisher Frank Castle Çizgi Film Kahramanı - Punisher Frank Castle - Çizgi Film Kahramanı

    Güçleri: Herhangi bir süper gücü yoktur. Fakat yıllar süren savaş eğitimi almıştır. Silahlar konusunda uzmandır. Dövüş yeteneklerinin yanında diğer pek çok kahramanın aksine ölümcül silahları hiç tereddüt etmeden kullanması onu çok tehlikeli biri yapar.

    noimage

    Üzerine ölümü simgeleyen bir kurukafa sembolü olan kurşun geçirmez bir zırh giymektedir. Frank Castle ideal bir askerdi. Amerikan Donanması'nda yüzbaşı olarak görev yapmaktayken dünyayı eşi ve çocukları için daha güvenli bir yer yapmaya çalıştığına inanıyordu. Üstün başarılarından ötürü birçok defa ödüllendirildi. Fakat mutlu bir şekilde sürmekte olan hayatı ailesiyle birlikte bir pikniğe gittiklerinde yerlebir oldu. Burada istemeden mafya adamlarının bir cinayetine tanık oldular. Şahit bırakmak istemeyen mafya adamları Castle Ailesi'ne ateş açtı. Frank'in eşi ve iki çocuğu öldürüldü, Frank ise onlara yardım edemez bir şekilde yaralanmıştı. Frank Castle yaşadı, fakat ailesinin ölümü aylar boyunca gözünün önünden gitmedi. O zaman yeni bir şey anladı: Savaş asla bitmemişti, sadece yeri ve düşmanların şekli değişmişti. Fiziksel olarak iyileştiğinde suça karşı tek kişilik bir savaş başlattı. Şehrin her köşesindeki kötülüğü temizleyecek ve asla mahkum almayacaktı. Üzerinde ölümün kafasının olduğu bir savaş zırhı kuşanıp koca bir askeri bölüğe yetecek kadar silahlanınca eşi ve çocuklarının ölümünden sorumlu tuttuğu mafya elemanlarını buldu ve onları infaz etti.

    Kısa süre sonra ona bilgisayar ve teknik aletler konularında uzman Microchip lakaplı Linus Lieberman da katılıp geri plandan yardımcı olmaya başladı. Punisher'ın zaman zaman kostümlü bir maceracı olan Örümcek-Adam ile savaştığı ya da işbirliği yaptığı oldu. Bir başka kostümlü maceracı Daredevil ile de birlikte çalışmak zorunda kaldığı oldu. Daredevil Punisher'ın metodlarını beğenmemekteydi, çünkü Punisher diğer pek çok kahramanın aksine suçlu kişileri anında öldürmesi ile ün yapmıştı. Daredevil, Black Widow,Moon Knight ve Shang Chi'den oluşan bir grup Punisher'ın izini sürdü ve onu bulup adalete teslim ettiler. Fakat Frank Castle hapisane duvarlarının içindeyken bile suçlulara karşı olan savaşını sürdürdü. Ryker Adası'ndaki hapisanede tutulurken mafya için çalışan Jigsaw adlı bir adamın emriyle uyuşturucularla zehirlendi. Jigsaw'ın suratı Punisher yüzünden korkunç derecede yaralanmıştı ve intikam istiyordu. Uyuşturucular Punisher'ı yavaşça çıldırtmaya başladı. Punisher hapisaneden kaçtıktan sonra ufak çapta suçluları yoketmeye başladı. Kendisini zehirleyen uyuşturucunun etkilerinden kurtulmaya gayret gösterdi. Punisher suçla hiç bitmeyen savaşını güçlü bir mafya ailesi olan Gnucci'leri hedef alarak sürdürdü. Punisher ve Gnucci Ailesi arasındaki savaş sonunda Punisher'ın Gnucci Malikanesi'ni yakması ve liderlerini alevlerin içine atması ile sona erdi. Elite, Mr. Payback ve Holy adlı üç suçluyu da yokederek bu zaferini kutladı.
#30.07.2009 17:39 0 0 0