kek tarifleri - dolgu kek nasıl yapılır

MALZEMELER:

4 yumurta

1 su bardağı un

1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Yarım paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya
KREMASI İÇİN:

1 litre süt

5 yemek kaşığı şeker

5 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı hindistancevizi



YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpıyoruz.

Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave ediyoruz.

Tahta kaşık kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştırıyoruz.

26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp 150 dereceli fırında pişiriyoruz.

Bu arada süt, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak bir-iki taşım kaynayana kadar pişiriyoruz. Ilıyınca içine hindistancevizini katıyoruz.

Pişen keki ortadan ikiye kesiyoruz. Kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye kestiğimiz üst katı oturtuyoruz, elimizle yerleşmesini sağlıyoruz.

Ortaya kremayı doldurup ikinca kat kekide üzerine oturtuyoruz. Varsa kalan fazlalıkları bıçakla kesip çıkartıyoruz.

Üzerini streç filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz.

Servis edeceğimiz zaman ters çevirip dilimliyoruz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 698
favori
like
share
ŞİİR GÖZLÜ Tarih: 09.08.2009 17:19
ımmm güzel görünüo
elsuu Tarih: 04.08.2009 23:20
hımmmmm çok hoşş görünüyorr ellerinize sağlık...
Menekse08 Tarih: 04.08.2009 20:10
tesekürler