Mercimekli Rezene tarifi - Mercimekli Rezene yapılışı - Mercimekli Rezene malzemeleri

Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet büyük boy rezene (dörde bölünmüş)
1 çorba kaşığı su
1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 kg. domates (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı mercanköşk (taze, ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı kekik (taze, ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı fesleğen yaprağı (taze, ince kıyılmış)
1 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
60 gr. cheddar peyniri (rendelenmiş)

Yapılışı:

Mercimeklerin üzerine 3 parmak çıkıncaya kadar su koyup, hızlı ateşte
kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve mercimekler yumuşayıncaya
kadar yaklaşık 30 dakika pişirip, süzün
Rezenelerin de üzerine çıkıncaya kadar su ilave edin, kısık ateşte 15
dakika pişirip, süzün


Yağsız tavaya su, soğan ve sarmısağı koyun, kısık ateşte karıştırarak,
soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin
Domates, mercanköşk, kekik, fesleğeni ekleyin, kısık ateşte üstü açık
olarak 15 dakika pişirin
Mercimekleri ilave edip, harmanlayın
Hazırladığınız harcın yarısını 2
5 litrelik fırın kabına yayın, üzerine rezeneleri yerleştirip, kalan
mercimekli harcı yayın
Isıtılmış tereyağına karıştırarak unu katın, kısık ateşte karıştırmaya
devam ederek un sararıncaya kadar 2-3 dakika kavurun
Ateşten alın, karıştırarak ve yavaş yavaş sütü ilave edin
Kısık ateşte karıştırmaya devam ederek sos koyulaşıncaya kadar pişirin ve
kaşar peyniri ekleyip, mercimeklerin üzerine gezdirin
En üste ekmek kırıntısı ve peyini serpip, önceden ısıtılmış 180 derece
fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 593
favori
like
share
yüregim Tarih: 31.07.2009 21:52
paylasimin icin tskler...