Aşktan Bir Dem Her Dem

Son güncelleme: 01.08.2009 06:26
  • Aşktan bir dem/her dem - Derin Duygular - Tülay Bilgin - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü

    Ferhat Aşkı nakşettiyse Amasya dağlarına. Yüreğinde de gerçek aşkı götürdü.
    Aşkın gönül dağını delip oluk oluk nur akıtacak biri.Şirin yüzlü şirin sözlü biri.
    Nakkaş olan Ferhat aslında dünyayı nakşederdi.Alem seyreder mest olurdu.
    Bir gün kaderin oyunu.Yolu Şehzadeler Şehrine düştü.

    Belkide kendini nakşedeceğini asla bilemezdi.Asırlar boyu dağlar Ferhat Ferhat diye zikri temaşa edecekti.Eşsiz bir yapıt daha yapacaktı Amasya'ya.O esrarlı elleriyle ne çiniler bezeyecekti yada kendi benliğine muhteşem bir eser inşa edecekti,gönül gubbesi aşk nameleriyle inleyecekti.Hayatında başından geçmemişti böylesi bir olay, bir dilber o an geçti gözlerinin önünden Şirindi, şirinceydi.

    Ferhatın yüreğinden bir parça koptu.Şirin çaldı sanmıştı; Yüreğindeki o parçayı. Deli divane bir nakış başlamıştı.O' sığıyordu dünya'ya ama yüreği sığmıyordu Ferhatın şu dar kalıbına.Ferhat şirini bulmuştu ama ona doymamıştı.Bir baldı tattığı.Kovanı arıyordu dağlarda taşlarda. Gönül dağının burcundan asılıyordu hayata.

    Şirince bir güzele kul olacaktı nerdeyse.Aşkın aks/sine kapılıp helaka gidecekti belki. Dağları deldi, gönülleri çeldi.Ferhat deyince akansular durulurdu.Dağları deldi şirinin hayaliyle, dağın öbür ucunda şirin bekliyordu ona kavuşmaya an kalmıştı. Her kazma sanki ruhunda bir parça koparıyordu.Dedimya nakkaş şimdi, yüreğine aşk nakşediyordu.Şirinine kavuşsa helakı olacaktı,belki kötü son olurdu.

    Son ecel, dağın başında göründüğü o an, usulca gelip Ferhat'ı aşkın kollarına yittiği an.Şirin bekliyorken nakkaşını, sular çağlayıp Ferhat'ı attı şirinin kolarına.Şirinceydi yüzü hüzün gözlerinden inci gibi süzüldü.Aşkı tatmış bir huriydi şirin.Amasyanın dağları Ferhat diye zikre daldı.Şirin gözlerini aşka kapadı.

    Ser verip /// sır vermedi hayat............................


    Tülay Bilgin
#01.08.2009 06:26 0 0 0