* İçindekiler:

Pandispanya için
3 Kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
3 tane yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Muhallebi için
2 su bardağı süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 büyük paket hindistan cevizi


Hazırlanışı:

pandispanya malzemeler iyice çırpılır .Sırasıyla önce yumurtalar çırpılır sonra şeker sonra da un ve diğer malzemeler.150 derece fırında çok kızartılmadan pişirilir.Muhallebi malzemeleri bir tencerede katı muhallebi haline gelene kadar pişirilir.
pandispanya hamuru iri kareler halinde kesilir ve enlemesine bir kez daha kesilir (amaç pandispanyanın inceltilmesi ve kolay katlanmasını sağlamak).Bir tabağa hindistancevizi konur bir kaseye de hafif şekerli bir su hazırlanır.Pandispanyanın bir tarafı şekerli suyla ıslatılır ıslatılan taraf hindistancevizine oturtulur.Üzerine bir bıçak yardımıyla muhallebi sürülür ve ikiye katlanır.Katladıktan sonra iyice h.cevizine bulanır.Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1192
favori
like
share