evde cips yapımı - evde mısır cipsi nasıl yapılır
MALZEMELER

* 1 su bardağı mısır unu
* Yarım su bardağı tam buğday unu (isterseniz beyaz unda olabilir, ben oğlum için besin değeri yüksek olsun diye tam buğday unu kullandım.)
* 2 kaşık zeytin yağı
* 1 su bardağına yakın su
* 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
* 1 tatlı kaşığı tulum peyniri
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe göre acılı veya acısız)
* 1`er çay kaşığı kekik ve nane
* Tuz
* Tepsiyi ve cipslerin üzerini yağlamak için bir miktar sıvı yağ


TARİF

Tüm malzemeleri karıştırın. Suyunu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ve kolayca açılabilecek bir hamur elde edin.

Hamuru 2 ya da 3 parçaya bölün ve unlayarak tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açabileceğiniz en ince biçimde açın. (1 mm kadar)

Bir rulet ya da bıçak yardımıyla hamurları istediğiniz şekilde kesip yağlanmış fırın tepsisine, böldüğünüz cips adaylarını yerleştirin ve üzerine sıvı yağ gezdirip bir fırça yardımıyla tüm yüzeyine sürmeye çalışın.

Önceden ısıttığınız 190-200 dereceli fırında 5-6 dk. kadar pişirin.

Soğuduktan sonra afiyetle yiyin...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 756
favori
like
share