Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
2-3 parça damla sakızı (veya bir paket vanilya)
3-4 yemek kaşığı tereyağı
2-3 adet fazla olgunlaşmamış muz
yarım su bardağından fazla hindistan cevizi (veya mutfak robotunda çekilmiş kakaolu bisküvi)
süslemek için ceviz, arzuya göre kavrulmuş şekerli kadayıf

Yapılışı:

Un ve tozşekeri orta boy bir tencerede karıştırıp sütü karıştırarak ilave edin ve kabarcık oluşmaya başlayana kadar orta kısık ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
Damla sakızını varsa havanda bir yemek kaşığı tozşekerle döverek toz haline getirin.
Kullanıyorsanız tereyağını ve damla sakızını kremaya ilave edip karıştırın ve altını kapatın.
Su ile ıslatıp fazlasını döktüğünüz dikdörtgen cam bir tepsiye muhallebiyi döküp düzelterek soğumaya bırakın. Su muhallebinin yapışmasını önleyecektir.
Geniş bir tabağa hindistan cevizini veya kakaolu bisküvi kırıntılarını alın. Soğumuş muhallebiyi tercihen spatulanızın genişliğinde dikdörtgenlere kesin.
Spatula ile muhallebiyi hindistan cevizli tabağa alın ve kenarına aynı uzunlukta muz parçası koyun ve spatula ile iterek muhallebiyi muzun etrafına dolayın.
Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsledikten sonra servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 653
favori
like
share