Daniel Bedingfield

Son güncelleme: 01.08.2009 20:55
  • Daniel Bedingfield - Daniel Bedingfield Kimdir - Daniel Bedingfield Resimleri - Daniel Bedingfield Biyografisi - Daniel Bedingfield Hakkında

    Daniel John Bedingfield (Doğum : 3 Aralık 1979) Yeni Zelendalı şarkıcı. Natasha Bedingfield, Daniel Bedingfield'in kız kardeşi.

    noimage

    İngiliz şarkıcı ve müzisyen Daniel Bedingfield, 1979'da Yeni Zelanda'da doğdu. Natacha Bedingfield'in kardeşi olan Daniel'in, tıpkı Natacha gibi İngiltere listelerinde 1 numaraya kadar çıkabilmiş bir müzisyen. İlk başarısını 'Gotta Get Thru This' ile yakalayan Daniel, bu şarkı ile önce küçük müzik çevrelerinde ve daha sonra da İngiltere'de şöhreti yakaladı. 2001 senesinin Aralık ayında İngiltere listesinde 1 numaraya yükseldi. Bu başarıdan sonra If 'You're Not The One' ve 'Never Gonna Leave Your Side' adlarını taşıyan 2 single'ıyla daha zirveye oturmayı başararak 4 milyonu aşan bir satış rakamı elde etti.

    2003 senesinde Delirious?'un World Service albümünde konuk vokalist olarak yer alan Daniel, 2004 senesinde talihsiz bir kaza geçirdi. Geçirdiği araba kazası nedeniyle başında ve boynunda ciddi hasar oluşmuştu ve sanatçının iyileşebilmesi 6 ayı buldu. İyileşmenin ardından Polydor firmasoyla anlaşan Daniel, 2004 Brit Ödülleri Töreni'nde en iyi İngiliz erkek sanatçı ödülünün sahibi oldu. Aynı sene "Second First Impression" adını taşıyan 2. solo albümünü piyasaya sürdü. Bu albümden çıkan ilk single "Nothing Hurts Like Love", İngiltere listelerinde 3 numaraya kadar yükselirken, 2. single'ı "Wrap My Words Around You" ise 12 numaraya kadar çıktı. Albüm ise 8 numaraya kadar yükselmesine rağmen, ilk albümündeki gibi harika bir başarı elde edemediği için ister istemez eleştirildi.

    2007'nin ortalarına geldiğimizde, bir önceki albümün çıkış tarihi 3 sene geride kalmıştı ve herkes Daniel'in albüm çıkarıp çıkarmayacağını soruyordu. Sanatçı, Nisan ayında "Second First Impression" adındaki yeni albümünü hayranlarının beğenisine sundu. Albümden sırasıyla "Nothing Hurts Like Love", "Wrap My Words Around You"ve "The Way" parçaları single olarak yayımlandı. Albüm, İngiltere albüm listelerinde 8 numaraya kadar yükseldi.
    Daniel Bedingfield, son olarak yaptığı bir röportajda, bir sonraki albüm için şimdiden çalışmalara başladığını belirtti. Sanatçı zaten 2004-2007 arasındaki sessiz dönemde 3 albüme yetecek kadar şarkı kaydetmiş.
#01.08.2009 20:55 0 0 0