[FONT="Arial Narrow"]Yunanistan Mutfağından Mantar Melemeni

Malzemeler

-10/15 küçük mantar

-2 sivri biber

-3 domates

-2 kuru soğan

-1 çay kaşığı salça

-Arzuya göre acı(sambal)

-Çay bardağı zeytinyağ

-Tuz

Yapılışı

1.İlk önce zeytinyağı tavaya döküyoruz
2.Küçük doğradığımız soğanları hemen içine katıyoruz
3.Küçük doğradığımız biberleri ekliyoruz
4.Renkleri döndügünde Küçük doğradığımız mantarları ilave ediyoruz
5.Domatesin kabuğunu soyup içine rendeliyoruz
6.Biraz kavurduktan sonra salçayı,sambalı ve tuz ekleyerek 5/10 dak.hafif ateşte pişiriyoruz.

Sambal:domates yada limon yaprağı ile tatlandırılmış bir tür chili biber, endonezya ve yunan mutfaginda cok kullanilan bir tür acı sos.
__________________

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 297
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 19:59
Çalışma ve emeğiniz için kutluyorum...