MALZEMELER
Hamuru icin
4 su bardagi un
2 corba kasigi zeytinyagi
1 corba kasigi limon suyu
1 tatli kasigi tuz
Su
Ara katlari yaglamak icin
2 corba kasigi margarin veya tereyagi
1 su bardagi sivi yag
Ic Malzemesi
Yarim kg temizlenmis ve kesilmis ispanak yapragi
1 sogan ( rendelenmis)
1 fincan zeytin yagi
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kara biber
1 cay kasigi kirmizi biber


YAPILISI

Un, zeytin yagi, limon suyu, tuz alabildigi kadar su ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.
Yarim saat dinlendirilir ve 4 bezeye bolunur.
Bezeler ince acilir ve her tarafi yaglanir.
Bohca gibi kapatilir ve buzdolabinda dinlendirilir.
Ic malzemesi icin ispanaklar, sogan, tuz, kirmizi biber, kara biber ve zeytin yagi eklenir, karistirilir.
Dinlenen hamurun bir tanesi alinir ve firin tepsisine gore acilir.
Tepsi margarin ile yaglanir ve hamur yerlestirilir uzerine az yag surulur.
Diger hamur da acilir ve tepsiye yerlestirilir.
Uzerine ispanakli ic konur.
Diger hamurlarda ayni sekilde ayri ayri acilir ve tepsiye yerlestirilir.
Uzerine bolca yag surulur ve firinda 425 veya 225 derecede uzeri kizarasiya kadar pisirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 452
favori
like
share