Tarihi mekanda düğün - yaz dügünü tarihi mekanları

İstanbul’daki tarihi köşkler, yalılar, saraylar ve konaklar, tarih gezileri dışında farklı organizasyonlara da kapılarını açıyor. Geçmişe ait bir atmosferde hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler, bu mekanları tercih ediyor. Özel işletmelerin elinde olanların yanı sıra, Beltur ve Milli Saraylar Dairesi’ne bağlı hizmet verenler de var.

Tarihi mekanda düğün yapmanın bazı kısıtlamaları oluyor elbette. Örneğin birkaç yerde yangın ihtimaline karşı havai fişek gösterisi yasak, bazılarında ise mekan zarar görmesin diye müzik sesini belirli bir şiddetin üzerine çıkaramıyorsunuz. Fiyatlar ise muhtelif.

Kızkulesi

Düğünler kokteyl prolonge ve yemekli organizasyon şeklinde. Davetliler kuleye Sultan Kayıkları ya da kulenin tahsis ettiği tekneler ile ulaşabiliyorlar. Süsleme ve dekorasyonlar gelin ve damattan gelen özel istekler doğrultusunda kulenin tarihi dokusunu bozmayacak şekilde yapılıyor. İç ve dış mekanda kokteyl prolonge şeklinde yapılacak düğünler için 350, yemekli kutlama için 225 kişilik kapasite var. Düğünler haftanın her günü 20:00-01:00 arasında gerçekleştiriliyor. 5 - 6 ay öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Davetliler beş farklı mönü içinden seçim yapabiliyorlar. Kişi başı fiyat 40-85 euro arasında. Düğün pastası mönüye dahil edilebiliyor.

Debreli İsmail Paşa Yalısı

Neo Osmanlı tarzındaki yalı, Boğaz Köprüsü’nün Beylerbeyi ayağında. Bosphorus Palace olarak hizmet veriyor. Tarihi yalıda evlenmek isteyen çiftler için kokteyl, kokteyl prolonge ve düğün yemeği mönüleri var. Yemeklerin kapasitesi 110, kokteyllerin ise lobi katında 250, bahçede 160 kişi. İsteyenlere kına gecesi ve balayı programları da mevcut. Düğünlerde yalının tarihi dokusunu bozmamak şartı ile ses, müzik sistemi ve dekorasyon için firmalarla çalışılıyor. Düğün için en geç iki, üç ay öncesinden rezervasyon yaptırmak şart. Klasik bir düğün paketinde tercihe göre alkollü ya da alkolsüz kutlama kokteyli, düğün pastası, Boğaz manzaralı yalı odasında konaklama ve balayı odası özel ikramı bulunuyor. Limitsiz yerli içkinin dahil olduğu bu düğün paketinin bedeli ise kişi başı 68 dolar.

Çırağan Sarayı

Özellikle yaz aylarında tercih ediliyor. Maksimum 200 kişiye kadar olan davetler için Sultan Teras, daha fazla sayıda davetli için Saray Teras öneriliyor. Toplam kapasite 1200 kişi. Dekorasyon, ses ve ışık sistemleri sarayın tarihi yapısına uygun olarak kısıtlanıyor. Kış düğünleri yaza göre daha az maliyetli. Hazırlıkların 6 ay önceden başlaması gerekiyor. Düğünden 10 gün önce gelin ve damatla koordinasyon toplantısı yapılıyor ve düğün tüm detaylarıyla planlanıyor. Fiyatlar mönü ve düğün konseptine göre değişiyor. Genel olarak 130 dolardan başlıyor.

Ahmet Rasim Paşa Yalısı

Kanlıca’da bulunan tarihi Ahmet Rasim Paşa Yalısı, bugün A’jia Butik Otel olarak hizmet veriyor. İstanbul Doors Group tarafından işletiliyor. Düğün için yaz aylarında 250 kişilik yemek, 600 kişilik kokteyl ve 500 kişilik kokteyl prolonge servisi verilebiliyor. Standart mönülerin yanı sıra isteğe göre özel mönü de hazırlanıyor. Standart mönüler, kişi başı limitsiz yerli içki dahil 64 euro. Kokteyl 42, kokteyl prolonge ise 46 euro’dan başlıyor. Fiyat, düğünün yapılacağı güne, mönüye ve içkilere göre değişiyor. Ses, ışık, canlı müzik, masa ve mekan düzenlemesi konusunda düğün organizasyon danışmanlığı verilen A’jia’da, evlenecek çiftler için davetiye basımı, gönderimi ve LCV alımı konusunda da hizmet alınabiliyor.

Sait Halim Paşa Yalısı

Misafirler kokteyldeyken gelin ve damat Sultan Kayıkları ya da tekne ile rıhtıma getiriliyor. Nikah, rıhtım üzerindeki terasta kıyılabiliyor. Nikah sonrası bahçede yemeğe geçiliyor. Özel düğün paketlerinden seçen çiftler geceyi balayı süitinde geçirebilir. Yalı içerisinde tarihi dokuya zarar verilmemesi için sigara içilmesi yasak. Harem Rüzgarlığı, Selamlık Rüzgarlığı ve Büyük Salon Balkonu’nda sigara içilebiliyor. Bahçelerde bin kişi ağırlanabilir. Rıhtımda kokteyl düzeninde 450, yemek düzeninde 300 kişi bulunabiliyor. Ortalama 80-110 euro arasında değişen fiyatlar ile seçilen mönü, davetli sayısı ve haftanın günlerine göre belirleniyor. Fiyatlara karşılama kokteyli, limitsiz yerli içki, düğün pastası, balayı süitinde bir gecelik konaklama ve özel ikramlar da dahil.

Küçük Çamlıca Köşkü

Biri 120, diğeri 130 kişilik iki ayrı salonu var. Dış mekanda 700 kişilik kapasiteye sahip. Manzarası çok güzel olduğu için bu köşk özellikle kır düğünlerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle bahar ve yaz ayları için aylar öncesinden randevu almakta yarar var. Kişi başı mönü fiyatları 37,5 YTL ile 55 YTL arasında. Kokteyl mönüsü ise 32.5 YTL.

Dolmabahçe Sarayı

Müzik ve yemek için gereken ayarlamaları kendiniz yapıyorsunuz. Rıhtım bölümü 500 kişi alıyor ve kira bedeli 25 bin YTL, Beylerbeyi Orta Bahçe 10 bin YTL, Havuz Bölümü 20 bin YTL, Hasbahçe hafta içi 60 bin, hafta sonu 70 bin YTL. Dolmabahçe Sarayı’nda düğün yapabilmek için 10 gün önceden başvuru yapmak gerekiyor.

Esma Sultan Yalısı

The Marmara Otelleri bünyesinde bulunan tarihi Esma Sultan Yalısı’nda düğün organizasyonları oturmalı yemek, kokteyl prolonge ve kokteyl şeklinde oluyor. Binanın yapısına zarar vermeyecek her türlü dekorasyona izin veriliyor. Kış aylarında Esma Sultan’ın üst katlarında 270, alt katta 150 kişi ağırlanabiliyor. 800 misafirlik bahçe ile birlikte kokteyl şeklinde geçen düğünlerde 1500 kişilik kapasite var. Açık havada müzik hafta arası 24:00, hafta sonu ise 01:00’e kadar. İç mekanda ise müzik yayını bu saatlerden sonra da devam ediyor. 250 kişilik bir düğüne kişi başı 75 euro ödeniyor. Bu fiyata limitsiz yerli içki servisi dahil.

Malta Köşkü

Yıldız Parkı içindeki Malta Köşkü’ndeki düğün programı genelde nikah ve düğün yemeğinden oluşurken, çiftlerin isteğine göre kokteyl de verilebiliyor. Yıldız korusu içinde havai fişek yasağı var, lazer gösterileri ise serbest. Malta Köşkü’nün kışın hizmet veren kapalı bölümü 200 kişilik, yazın kullanılan açık hava bölümü ise 300 kişilik. 20:00’de başlayan düğün programı 02:00’ye kadar devam ediyor. Düğün tarihinden iki ay önce rezervasyon yapılması gereken köşkte kişi başı 38,5 ve 66 YTL’lik iki ayrı mönü seçeneği var. Alkol servisi ise yok.

Pembe Köşk

Emirgan Korusu içindeki köşkün bahçesi 400 kişi kapasiteli. İç mekanı düğünlere çok uygun olmasa da, 130 kişi alabiliyor. Beltur işletmelerinden biri olan Pembe Köşk’te düğün yapabilmek için en az 250 kişilik bir davetli listesine sahip olmak gerekiyor. Pazar günleri organizasyon yapılmıyor. Kişi başı mönü fiyatı 37,5 YTL’den başlıyor. Çiftlerin tercihine göre belirlenen düğün pastası için ücret alınmıyor ve köşkte alkollü içecek yok. İki ay öncesinden rezervasyon yapılması öneriliyor.

Hıdiv Kasrı

Yaz aylarında 2 bin, kış aylarında 500 kişi ağırlayabiliyor. Düğün yapmak için davetli sayısının en az 250 olması gerek. Havai fişek gösterisi serbest. Çiftlere 11 ayrı mönü alternatifi sunuluyor. Fiyatlar kişi başı 32,5-55 YTL arasında. Süsleme ve müzik gibi ayrıntılar Hıdiv Kasrı tarafından ayarlanıyor. Yeni evliler düğün gecesini, balayı odası haline getirilmiş Ahmet Abbas Hilmi Paşa odasında geçiriyorlar. Düğün pastası için ücret alınmıyor. Beltur’a bağlı olan Hıdiv Kasrı’nda alkollü içecek yok.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 7499
favori
like
share