Düğün günü için ilkyardım önerileri

Son güncelleme: 02.08.2009 00:31
  • Düğünde ilkyardım önerileri - Düğünde ilkyardım - Düğünde aksiliklerle başa çıkma yöntemleri


    Elbiseniz dar mı geldi, ayakkabınızın topuğu mu kırıldı? Endişelenmeyin. Uzmanlar aksiliklerle başa çıkmanıza yardım ediyor.

    Sorun: Elbise vücuduma oturmuyor.
    Başa çıkma yöntemi: Odanızda hazırlanıyorsunuz ve henüz damat bey ortalarda yok. Seçerken günlerinizi harcadığınız o muhteşem elbise vücudunuza çok büyük (ne zamandır pek yemek yemiyordunuz) veya aksine çok küçük (stres yüzünden kendinizi yemeğe vurdunuz) geliyor.

    Bu durumda ne yapacaksınız? Los Angeles düğün planlayıcısı Mindy Weiss (Eva Longoria ve Tony Parker'ın düğününü o planladı) "Unutmayın, her şeyin bir çözümü mutlaka vardır. Ne kadar rahat olursanız, sorun da o kadar kolay çözülür" diyor.

    Elbiseniz, özellikle de göğüs bölümü üzerinizden düşüyorsa Weiss elbiseyi vücudunuza yapıştırmak için özel yapıştırıcılardan (Hollywood Fashion Tape, 7 Dolar, hollywoodfashiontape.com) faydalanmanızı öneriyor. Geniş, çift taraflı saten bir kurdele ise bel çevresini garantiye almanızı sağlayacaktır.

    Elbisenin küçük gelmesi sorunuyla ilgili olarak Weiss gelinlere düğün gününden önceki hafta içerisinde elbiselerini mutlaka denemelerini (düğün günü elbisenin içine giyilecek iç çamaşırlarıyla birlikte) ve böylece üzerindeki nihai değişiklikleri yaptırmalarını öneriyor ve ekliyor, "Korse vücuda güzel şekil verir ve elbisenin içine girilmesini kolaylaştırır."

    Sorun: Düğün pastası devrildi.
    Başa çıkma yöntemi: İster inanın ister inanmayın karşılaşılan bir durumdur. Pasta, üzerinde durduğu standa ağır gelir veya dans pistindeki titreşime yenik düşer. Neyse ki hızlı düşünen bir düğün planlayıcısı veya mutfak görevlisi sayesinde bunun üstesinden gelmek kolaydır.

    Hollywood'un tanınmış oyuncuları Lisa Rina ve Harry Hamlin'in düğününü tasarlayan New York City'nin tanınmış organizatörü Colin Cowie bakın bununla nasıl başa çıkmış: "Dağılmış parçaları şoklama yöntemiyle yeniden dondurdum ve üzerini yemek salonundan aldığım çiçeklerle süsledim. Pasta kesimi sırasında ışıkları biraz azalttım ve kimse hiçbir şey fark etmedi."

    Sorun: Düğünden önce cildinizde güneş yanıkları oluştu.
    Başa çıkma yöntemi: Son dakikada cildinizi biraz renklendirmek istediniz ancak kıpkırmızı bir renk edindiniz. Ya da koruyucu kreminizi sürmediniz ve güneşte saatlerce kaldınız. İki durumda da sakın pudraya saldırmayın. "Kırmızılıkla başa çıkmanın en iyi yolu bronz tonlarında bir fondötendir" diyor N.Y.C.'deki Once Upon A Bride isimli saç ve makyaj merkezinin sahibi Stacey Lyn Weinstein ve Bronzing Powder in Golden pudrayı (43 TL, M.A.C., 0212 282 26 15) tavsiye ediyor. "Altın rengi dokunuşlarla, cildinizdeki kırmızı rengi ışıltılı bronza dönüştürebilirsiniz" diyor Weinstein ve ten renginizden daha açık bir renkte fondöten kullanmamanızı öneriyor.

    Sorun: Nikah memuru düğününüzü unuttu.
    Başa çıkma yöntemi: Mindy Weiss, organize ettiği bir düğünde böyle bir durum yaşadığını anlatıyor."Neyse ki aynı otelde başka bir düğün daha vardı. Hemen oraya gittim ve o düğün biter bitmez nikah memurunu bizim düğüne getirdim" diyor Weiss. Nikah memuruna erişebileceğiniz bütün kontakt numaraları düğünden önce kaydedin. Problem olduğunda bir arkadaşınızdan kendisini bulmanız için yardım isteyin. Belki de arabasının lastiği patladı ve mekana ulaşamıyor. Arkadaşınız onu en kısa sürede törene yetiştirecektir.

    Tüm bu seçenekler işe yaramazsa, "Yakın bir arkadaşınız ya da aileden birisi sizi 'temsili' olarak evlendirebilir ve siz de ertesi gün belediyeye gidip resmi nikahınızı kıydırırsınız" diyor Weiss ve ekliyor: "Sonuçta kalplerinizin evliliği, imza evliliğinden daha önemlidir."

    Sorun: Damadın giydiği gömlek, düğünün sonuna doğru terden sırılsıklam oldu.
    Başa çıkma yöntemi: Sıcak hava ile düğün telaşı birleşince, en şık damat bile terden sırılsıklam olabilir. Bu gibi durumlar karşısında hazırlıklı olmanız gerekir. New York City'de düğün planlamacısı olan David Tutera, "Damadın düğünden sonra giymesi için yedek bir gömlek bulundurun. Hatta eğer gerekeceğini düşünüyorsanız iki tane de olabilir" diyor ve ekliyor: "Geçtiğimiz günlerde yaptığım bir düğünde, damat için üç yedek gömlek almıştık."

    Yedeğiniz yoksa ne olacak? Damadı, giyinme odanıza götürün ve gömleğinin görünen bölümlerini soğuk fön yardımıyla kurutun. "Terlememek için damat yemekten sonra ceketini çıkarabilir" diyor Weiss. Siz yine de kendi makyaj çantanıza, erkekler için yapılmış güçlü bir deodoran koymayı ihmal etmeyin.

    Sorun: Topuğunuz kırıldı.
    Başa çıkma yöntemi: Kırılan bir topuğun tekrar eski haline getirilmesi neredeyse imkansızdır. Yapabileceğiniz tek şeybir izci gibi hazırlıklı olmanızdır. Selobant sizin için yeterli olmayabilir.

    Billy Joel ve Katie Lee'nin düğününü planlayan New York City organizatörü Marcy Blum, "Gelinlere, yanlarında yedek bir çift ayakkabı getirmelerini söylüyorum. Pahalı olması gerekmez, sadece topuğu, orijinal ayakkabıyla aynı boyda olsun yeter" diyor. Orijinalinden daha alçak veya daha yüksek bir topuk elbiseye uymayabilir.

    Eğer yanınızda yedek ayakkabınız yoksa, "Çocukça bir hevesle yalın ayak çıkmayın salona. En azından düğün sırasında veya fotoğraf çekiminde değil" diyor Blum ve ekliyor: "Yakın kız arkadaşlarınızdan veya misafirlerden ayakkabılarını ödünç alabilirsiniz." (Ödünç alacağınız ayakkabının elbisenizle uyumlu olmaması önemli değil. Bunu kimse fark etmeyecektir.) Topuğunuz eğer düğün başlamadan önce kırılmışsa, bir arkadaşınızdan size ayakkabı almasını rica edin.

    Sorun: Şiddetli rüzgar var ve açık havada yapacağınız düğününüz tehlike altında.
    Başa çıkma yöntemi: Rüzgar çıkarsa rujum duvağıma değebilir diye düşünüp tek sorunun bu olacağını zannettiyseniz yanıldınız. Açık hava çadırları, rüzgardan çok yağmura dayanabilir. En iyisi siz mutlaka kapalı bir mekanı da yedekte bulundurun. "Çadırlar rüzgarda uçar" diyor Marcy Blum ve ekliyor: "Çok sağlam kurulmuş olsalar bile, dış mekan çadırları şiddetli bir rüzgara karşı koyamayabilirler." Düğün günü sabahı, hava durumu tehlike alarmı veriyorsa, mekanın yöneticisi veya organizasyon şirketiyle açık hava organizasyonunun risklerini konuşun. Eğer tüm risklere rağmen yine de açık havadan vazgeçmiyorsanız çadırın ekstra sağlamlaştırıldığından emin olun (bu size ek maliyet getirecek olsa bile).

    Sorun: Orkestra veya DJ gelmedi.
    Başa çıkma yöntemi: Müzik olmadan kutlama olmaz. Dolayısıyla ortama ritm getirecek bir yöntem bulmanız gerekiyor. Eğer zaman varsa, arkadaşlarınızdan rica edin ve telefon defterinden veya internetten bir DJ bulmaya çalışsınlar. Bu işe yaramazsa, bir CD çalar ve birkaç tane CD ayarlayın ya da "iPod'unuzu devreye sokun ve işi oluruna bırakın" diyor Mindy Weiss. Colin Cowie ise şöyle söylüyor: "Kariyerimin başlarındaydım. İki müzik çalar ve bir DJ kiralamıştık. Aletlerin ikisi de bozuldu. Ben de Walkman'imi çıkardım ve hoparlöre bağladım. İnanmayacaksınız ama işe yaradı." Böyle bir sorunla karşılaşmamak için yapacağınız en iyi şey: "Ben işi on dakikaya bırakmamak için 500 kere telefon açarım" diyor Weiss.

    Sorun: Damadın yanındaki takım elbisenin üzerine şarap döküldü veya damatlık gelmedi.
    Başa çıkma yöntemi: Damadın takım elbisesi satın alınan mağaza tarafından direkt düğün mekanına gönderilecekti. Ama aksilik, bir sebeple damatlık mekana ulaşmadı. Çok sık karşılaşılan bir durum değil elbette. Ancak damadın kıyafetinin alternatifini yanında bulundurması her iki durumda da muhtemel sorunları çözecektir. Britney Spears, Kevin Costner gibi ünlülerin düğün organizasyonlarını üstlenen Yifat Oren, düzenlediği düğünlerden birinde damadın pantolonunun kayıp olduğunu anlayınca bakın ne yapmış: "Damadın ölçülerine benzer ölçülerde bir garson buldum ve pantolonunu ödünç aldım. Sorun çözüldü."

    Sorun: Nikah şahitlerinden birinin midesi bulanıyor.
    Başa çıkma yöntemi: Bunaltıcı yaz güneşi, boş bir mide veya bir önceki gece yapılmış kutlama şahitlerden birinin düğün sırasında bayılmasına sebep olabilir. Bu durumda düğünü durdurun, bu kişiyi bir sandalyeye oturtun, ona bir bardak su verin ve sonra hiçbir şey olmamış gibi düğüne devam edin.

    "Ben her zaman ön sıralarda boş bir sandalye bulundururum. Böylece düğün sırasında sendeleyen birileri olursa, onları bu sandalyeye oturturum" diyor Mindy Weiss. Düğünün ortasında böyle sorunlarla karşılaşmamak için, Weiss'ın verdiği önerileri şahitlerinize iletin: Ayaktayken, dizlerinizi sabit tutmayın, bacaklarınızı hafifçe öne arkaya hareket ettirin.

    "Buckingham Sarayı'ndaki korumalar bunu yapar. Böylece kan dolaşımını sağlamış olurlar" diyor Weiss ve ekliyor: "Ayrıca ben düğünden önce gelinin, damadın ve şahitlerin az da olsa bir şeyler yemesini sağlarım."
#02.08.2009 00:31 0 0 0