Fırında Baharatlı Bıdırcın tarifi - Fırında Baharatlı Bıdırcının yapılışı

Malzemeler

2 Adet Bıldırcın
90 gr Risotto Pirinci
40 gr Balkabağı
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
avuksuyu
Taze Kekik
Acısso
Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak

Yapılışı:

Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün. Fırına sürün. 200 derecede 10 dak pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın.
Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 466
favori
like
share
KAF-KEF Tarih: 24.08.2009 12:23
müthiş de avuk suyu dediğin tavuk suyu dimi