El Turşusu tarifi - El Turşusunun yapılışı - turşu yapımı

Malzemeler

Nar ekşisi
sarımsak
tuz
kabak,patlıcan,biber(Kırmızı,yeşil)
lahana (yoksa şart değil ama mevsiminde bu malzemeler ile tek başına bile kullanarak kolay turşu hazırlayabilirsiniz)
kuru nane

Yapılışı:

Tüm sebzeler patlıcan güveç formunda doğranarak tuzlu suda haşlanır.Arzu ettiğiniz yumuşaklıkta olunca ocaktan indirili sebzelerin üzerini aşmayacak miktarda suyu kalacak şekilde süzülür.Diğer tarafta hazırlana nane ezilmiş sarımsak ve nar ekşisi ile oluşan sos haşlanmış sebzeler ile buluşturulur soğuk olarak servis yapılır.

Tavsiyeler

özellikle kısır ve mercimekli köfte gibi bulgur ile hazırlanmış yemeklerin yanında müthiş bir lezzet.Ayrıca bereketli de oluyor ben malzemenin miktarını belirtmeden veriyorum siz kendi göz ve el ayarında hazırlayabilirsiniz çok pratiktir.Çukurova yöresine aittir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1182
favori
like
share