Avokado ve Füme Somonlu Krep yapımı - Avokado ve Füme Somonlu Krep tarifi

Malzemeler

Krep hamuru için:
1 su bardagi un
2 adet yumurta
1/2 su bardagi süt
2 çorba kasigi sivi yag
1 çay kasigi tuz

Içi için:
2 adet avokado
1 limonun suyu
1/2 demet dereotu
1/2 kutu labne peyniri
Tuz, karabiber
6 dilim füme somon

Yapılışı:

Krep hamurunu hazirlamak için, un, süt, sivi yag ve tuzu karistirin. Yumurtalari ekleyip karistirmaya devam edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hazirladiginiz karisimdan 1 kepçe alip, 24 cm çapinda yaglanmis bir teflon tavaya dökün. Krebin iki tarafini da pisirin. Hamur bitinceye kadar ayni islemi tekrarlayin.
Avokadolari, kabuklarini soymadan uzunlamasina ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çikarin. Çay kasigi ile oyarak içlerini bosaltin. Avokado parçalarinin üzerine limon suyu sikin.
Avokado, labne peyniri, tuz, karabiber ve derotunu blendirda karistirin.
Kreplerin içine avokadolu karisimdan sürün. Üzerine 1 dilim füme somon koyup rulo seklinde sarin. Krepleri buzdolabinda 1 saat dinlendirin.Dilimleyip, servis yapin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 383
favori
like
share