Bademli Gümüş Balığı tarifi - Bademli Gümüş Balığının yapılışı - Gümüş Balığı tarifi

Malzemeler

600 gram gümüş balığı
2 adet etli kırmızı biber (2'ye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış, közlenmiş, soyulmuş ve dilimlenmiş)
2 diş sarmısak
60 gram badem (beyazlatılmış, kavrulmuş)
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı acı kırmızıbiber
1,5 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı toz kişniş
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Yapılışı:

Etli kırmızıbiber, sarmısak, badem ve sirkeyi robottan geçirin. Zeytinyağını ilave edip, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Un ve baharatları büyük bir kaba eleyip, tuz ve karabiber serpin. Balıkları bu karışıma bulayıp, sallayarak fazla ununu silkeleyin. Balıkları derin yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alın ve hazırladığınız kırmızıbiberli sosla birlikte servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 546
favori
like
share