Erikli Bulgurlu Pazı Sarması tarifi - Erikli Bulgurlu Pazı Sarmasının yapılışı - Pazı Sarması

Malzemeler

2 demet pazi
2 su bardagi bulgur
1 adet sogan
1 dis sarimsak
1 yemek kasigi salça
1 su bardagi zeytinyagi
nar eksisi veya limon
10 � 15 adet yesil erik
1/2 kg Yogurt
tuz, karabiber

Yapılışı:

Pazilarin yapraklarini kaynar suya çok az batirin sonra soguk suya alin. Biraz beklettikten sonra sudan çikartin. Diger tarafta bulguru çok az su ile islatin. Kuru sogani küp seklinde dograyin. Sarimsak, 1 kasik biber salçasi, tuz, karabiber ve zeytinyagi ile birlikte yogurun. Sonra pazilari sararak tencereye dizin ve erikleri koyun. Nar eksisi veya limonu ekleyerek üzerini geçecek kadar sicak su ilave edip 20 dakika pisirin. Üzerine yogurt dökerek servis yapin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 425
favori
like
share