Ayvalı Humus

Son güncelleme: 02.08.2009 01:43
  • Ayvalı Humus tarifi - Ayvalı Humusun yapılışı - Humus tarifi

    Malzemeler

    300 gr Nohut
    500 gr Tahin
    4-5 Diş Sarımsak
    1 Adet Ekmek Ayvası
    Yarım Limon Suyu
    2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
    2 çorba kaşığı bal
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
    Tuz

    Yapılışı:

    Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin.
    Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin.
    Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.
#02.08.2009 01:43 0 0 0