Kıymalı Saç Yufkası nasıl yapılır
Malzemesi:
8 adet kuru yufka (sac yufkası) 150 gr tereyağı Harcı için; 500 gr kıyma 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 6-7 dal maydanoz Tuz, karabiber

Tarifi:
• Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için, bu tarifi uygulamak daha kolay.
• Önce kıymalı harcı hazırlayın.
• İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin, kıymayı katın.
• Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin.
• Tuzunu ve karabiberini ekleyip, ocaktan alın.
• Sonra 4 yufkayı suya sokup, hemen çıkararak büyük bir teflon tavada üst üste dizin ve orta ateşte önlü-arkalı kızartın.
• Bir kenara alın.
• Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp, aynı biçimde, tavada önlü-arkalı kızartın.
• Tavadan almadan içinin harcını yayın.
• (Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın.
• Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin.
• 2-3 dakika daha ocakta tutup, alın ve sıcak sıcak sahurda servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 422
favori
like
share