Çikolata Kremalı Bisküvi Nasıl Yapılır

Malzemesi:
125 gr küp küp kesilmiş margarin Yarım su bardağı pudra şekeri 1 Tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 1 Su bardağı un 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu Yarım su bardağı mısır unu 1 Çorba kaşığı soğuk su Kreması için: 60 gr sütsüz çikolata 60 gr krem peynir 1 adet hafifçe çırpılmış yumurta Üzerine: 1 Çorba kaşığı pudra şekeri 1 Çorba kaşığı kakao

Tarifi:
Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım. İki fırın tepsisini eritilmiş margarin ile yağlayalım. Tepsileri yağlı kağıt ile kaplayalım. Mikser yardımıyla yağ, pudra şekeri ve portakal kabuğu rendesini krema kıvamına gelene dek çırpalım. Karışımı robota alalım. Su ve unu ekleyerek 20 saniye kadar iyice çırpalım. Şeffaf folyo ile üzerini örterek 45 dakika kadar buzdolabında bekletelim. İçinin kreması için: Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba alalım. Kabı içi su dolu başka bir kaba koyalım. Ocağa koyarak çikolata eriyene dek karıştıralım. Eriyen çikolatayı ateşten alalım. Mikser yardımıyla krem peyniri yumuşayana dek çırpalım. Soğutulmuş çikolatayı ve çırpılmış yumurtanın yarısını ilave edelim. Hepsini birlikte karıştıralım. Elde ettiğimiz hamuru iki tabaka yağlı kağıdın arasına yerleştirip, oklavayla 3 mm inceliğe gelene dek açalım. Bir bisküvi kalıbıyla 5 cm çapında yuvarlaklar oluşturalım. Elde ettiğimiz yuvarlakların yarısını ayıralım. Ortalarına yarım tatlı kaşığı kadar hazırladığımız içten koyalım. Hamurun kenarlarına kalan çırpılmamış yumurtadan sürelim. Diğer yuvarlak hamurları bisküvilrin üzerine kapatalım. Birbirlerine yapışmaları için elimizle kenarlarını bastıralım. 10-15 dakika ya da bisküviler altın rengini alana dek fırında pişirelim. Bir fırın ızgarası üzerine çıkartalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 624
favori
like
share