Çilekli Kalıp Parfe nasıl yapılır - tatlı tarifleri
Çilekli Kalıp Parfe
Hazırlama Süresi: 20
Kişi Sayısı: 8
Malzemesi:
1 çay bardağı süt 1 peket krem şanti 4 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 2 su bardağı çilek 1 paket vanilya
Tarifi:
• Çileği yıkayın, süzüp mikserde ezin.
• Yumurtaların sarıları ve beyazlarını ayrı kaplara ayırın.
• Sarılarını 5 dakika çırpın, vanilya ekleyip 5 dakika daha çırpın.
• Beyazlarına 1 bardak tozşeker ekleyip kar haline gelene kadar çırpın.
• Kar haline gelmiş beyazların içine yavaş yavaş çırpılmış sarıları ekleyin.
• Sonra da çilekli krem şantiyi ekleyip çırpın.
• Küçük kalıpları streçle kaplayın.
• Hazırladığınız karışımı eşit olarak paylaştırıp buzdolabında 3 saat bekletin.
• Servis yapmadan 10 dakika önce servis tabağına ters çevirip koyun.
• Pudra şekeri ve çilekli sosla süsleyip servis yapabilirsiniz.