Havuçlu Kurabiye tarifi - Havuçlu Kurabiyenin yapılışı - kurabiye tarifi



Malzemeler:

1.1 yumurta,
2.1 çay bardağı yoğurt,
3.1 çaybardağı sıvı yağ,
4.1 çay bardağı pudra şeker,
5.100gr. eritilmiş margarin,
6.1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,
7.Aldığı kadar un

İçi için;

3 tane havuç,
1 bardak şeker,
1 bardak su,
1 bardak çekilmiş ceviz ,Tarçın

Süslemek için;

Portakal reçeli,
Hindistan cevizi

Yapılışı:

İçi için:

Havuçları ince rendeliyoruz, şeker ve su ile pişiriyoruz, iyice suyunu çektiriyoruz, cevizini ve tarçını ekliyoruz, soğutuyoruz.

Hamuru için:

Sıvı yağ, margarin, yoğurt ve yumurtayı karıştırıyoruz. Pudra şekerini , vanilyasını kabartma tozunu ekleyip aldığı kadar unla yoğuruyoruz.
Hamuru yarım santim kalınlığında açıyoruz. Karelere kesiyoruz (ben yaklaşık 5×5 boyutlarında kare kullandım). Her kareyi yarım santim ara ile diliyoruz. Ortasına harçtan koyup köşesinden sarıyoruz. 150 derece fırında, beyaz pişiriyoruz.
Fırından çıkarır çıkarmaz fırça ile reçel sürüp, hindistan cevizine buluyoruz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 634
favori
like
share