Kayısılı Bulgur Pilavı tarifi - Kayısılı Bulgur Pilavının yapılışı - Bulgur Pilavı tarifi

Malzemeler

2 su bardağı bulgur
8 kuru kayısı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
30 gr margarin
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
Yeterince tuz

Yapılışı

Kayısıları temizleyip minik minik doğrayın
Kuş üzümünü ayıklayın
Bulguru yıkayıp süzün
Margarini pilav tenceresinde eritip bulguru ekleyin
Hafifçe kavurup kayısı ve üzümleri ekleyin
Suyunu ilave edin ve su kaynayınca tuz ve zerdeçalı koyup tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin
Ateşi kapatıp demlenmeye bırakın
15-20 dakika sonra pilavı küçük kalıplara doldurup servis tabağına ters çevirmek sureti ile ikram edebilirsiniz
NOT : Bu pilava ½ su bardağı tuzsuz soyulmuş beyaz bademde ekleyebilirsiniz. Çok şık ve lezzetli olur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 350
favori
like
share