Eric Bana - Eric Bana Resimleri - Eric Bana Kimdir - Eric Bana Biyografisi - Eric Bana Hakkında

Eric Bana (d. Eric Banadinović; 9 Ağustos 1968), Avustralyalı televizyon ve film aktörü.



Melbourne, Avustralya'da doğan Bana, Mad Max (1979) filmini seyrettikten sonra aktör olmaya karar verdi. Kariyerine komedi filmlerinde ve skeçlerde rol alarak başladı. Kasap (2000) adlı film ile çıkış yaptı. Bu filmden sonra TV dizileri ve filmlerinde rol alan Bana, Kara Şahin Düştü'deki (2001) Norm 'Hoot' Gibson ve Hulk'taki (2003) Bruce Banner rolleri ile Hollywood'un dikkatini kazandı.

Aktör, Avustralya Kıtası'nın en popüler sinema ve televizyon filmlerinden olan Kasap, Full Frontal ve Babam, Romulus[1] adlı yapımlardaki performansı sayesinde ödüller kazandı. Hem yüksek bütçeli stüdyo filmlerinde hem de düşük bütçeli bağımsız filmlerde oynayan Avustralyalı aktör romantik komedi, bilim-kurgu ve aksiyon filmlerinde performansını sergiledi. Bana'nın en önemli işleri Kara Şahin Düştü (2001), Hulk (2003), Truva (2004), Münih (2005), ve Uzay Yolu (2009) adlı yapımlardır.

Motor meraklısı olan Bana, ilk arabası 1974 XB Falcon Coupe ile Avustralya'da çeşitli yarışmalara katılır. 21 Nisan 2007 tarihinde bir kaza yaptı. Bana ve yardımcı sürücüsü, kazayı yaralanmadan atlattı.[2] Bana, arabası 1974 XB Falcon Coupe'un 25 yıllık geçmişini anlatan Love The Beast (2009) adlı bir belgeseli yönetti.

Özel hayatı

Bana 1995 yılında, televizyon programı Full Frontal'in çalışmaları sırasında, New South Wales'in başyargıçlığından Avustralya'nın başyargıçlığına terfi eden Murray Gleeson'ın kızı Rebecca ile tanıştı. Onunla 1997 yılında evlendi. Çiftin bu evlilikten iki çocuğu dünyaya geldi (Klaus, doğum: Haziran 1998 ve Sophia, doğum: Nisan 2001). Bana oğlunun doğumundan beri, ailesi ile Melbourne'de daha çok zaman geçirebilmek için yaptığı film sayısına sınır getirdi. [40]
Aktör ayrıca Avustralya'da çeşitli motor yarışlarına katılmaktadır. Bana, on dört yaşında motorlar ile daha fazla ilgilenebilmek için okulu bırakmak istedi. Fakat babası bunun bir iş değil de bir hobi olduğunu söyleyerek okulu tamamlaması için onu ikna etti.[41] Bana ilk arabasına on beş yaşında iken 1100 Avustralya doları ücret karşılığında aldığı 1973 model XB Ford Falcon ile kavuştu. 1996'da Tazmanya'daki bir yarışa katıldı.[42] 2004 yılında Avustralya'da yarışmak için bir Porsche 944 aldı. 2004 Kasım'ında Sandown 500 ile kisişel olarak en iyi derecesini yaptı.[43] Bana, 21 Nisan 2007'de Tazmanya Rallisi'nde 1974 XB Falcon ile çarpıştı. Ne Bana ne de yardımcı sürücü yaralandı.[2]
Eric Bana, Avustralya kurallar futbolunun sadık bir destekçisidir. Bana'nın spor sevgisi, vaftiz babasının onu St. Kilda Football Club'ın bir maçına götürmesi ile başladı.[44] Bana ayrıca silahlardan nefret etmektedir.[45] 2001 yılında Empire sinema dergisinin düzenlediği "En Seksi 100 Film Yıldızı" anketinde 61. sırada yer aldı.

Filmografi

1993-1996 - Full Frontal
1997 - The Eric Bana Show, The Castle
2000 - Kasap, Something in the Air
2001 - Kara Şahin Düştü
2002 - The Nugget
2003 - Kayıp Balık Nemo Anchor seslendirme, Hulk
2004 - Truva
2005 - Münih
2006 - Babam, Romulus
2007 - Şans Sende
2008 - Boleyn Kızı
2009 - Star Trek, Love The Beast, Mary and Max
Time Time Traveler's Wife Gösterime girmeyi bekliyor
Funny People Gösterime girmeyi bekliyor

Eric Bana Resimleri

[url]http://www.main-board.com/unluler/254264-eric-bana-resimleri.html[/url]

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 621
favori
like
share