Gelecoş tarifi - Gelecoşun yapılışı - Çorba tarifi

Malzemeler

400 gr. tuzlu yoğurt
240 gr. kuşbaşı et
100 gr. Yarma buğday
100 gr. nohut
100 gr. kuru fasulye
75 gr. Yeşil mercimek
1 demet ıspanak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kenevir tohumu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı

Nohut, kuru fasulye, yarma buğday ve yeşil mercimeği akşamdan ıslatın.
Tencereye etleri koyun ve buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ilave edin.
2.5. litre suyu da, ocaktaki tencerenin içine ekleyin.
Su kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısık duruma getirin ve tencerenin ağzını kapatın
Tenceredeki malzemeler pişmeye yakın bir hal alınca, mercimekleri ilave edin.
Mercimekler de pişince, tencereye bu kez 1 demet doğranmış ıspanak ilave edin.
Ispanaklar da pişince, yoğurdu ekleyin.
Bütün malzemeleri karıştırın.
Son olarak kavrulmuş kenevir tohumu katın.
Kızdırdığınız sıvıyağa pulbiber atın ve 1 taşım kaynattıktan sonra gelecoşun üzerine gezdirin.
Sıcak olarak servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 376
favori
like
share