Patates Pullu Levrek Tava Tarifi - Patates Pullu Levrek Tavanın Yapılışı - Levrek Tava Tarifi

Malzemeler

4 levrek fileto
½ kg ıspanak
3 soğan
2 diş sarımsak
100 gr tereyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 taze patates
200 gr kiraz domates
200 gr mantar
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber, muskat

Sos için :
100 gr krema
50 gr tereyağ
½ limonun suyu
Tuz, beyazbiber

Süsü için :
8 spagetti makarna
4 defne yaprağı
4 limon dilimi

Yapılışı

Ispanagı temizlayip yıkayıp incecik kıyın
Soğanları küp küp doğrayın
Sarımsağı temizleyip ezin
3 kaşık sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve sarımsakları soteleyin
Ispanak, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ekleyip yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Levrek filetoları yıkayıp süzün
Patatesleri temizleyip zar inceliğinde dilimleyin ve tereyağına ekleyin
10 dakika bekletin
Cips patatesleri filetoların üzerine balık sırtı dizin
Sıvıyağı kızdırıp balıkları kızartın
Ispanak kavurmasını balığın boyuna göre şekillendirip servis tabaklaına paylaştırın
Üzerlerine balıkları yerleştirin
Spagettileri kızartın
Limon dilimlerini fırınlayarak kurutun
Roka yapraklarını balıkların üzerine paylaştırın
Spagetti, defne yaprağı ve limon dilimi ile dekoratif olarak süsleyin
Sos için; kremaı tavada kaynatın
Tereyağı, limon suyu, tuz ve beyazbiber ekleyip 1 dakika pişirin ve tavayı ocaktan alın
Patates cipslerini beklettiğiniz tereyağını tavada ısıtın
Mantar ve kiraz domatesleri soteleyip tabaklara paylaştırın
Tereyağlı krema sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 787
favori
like
share