Dominic Monaghan - Dominic Monaghan Kimdir - Dominic Monaghan Resimleri - Dominic Monaghan Biyografisi - Dominic Monaghan Hakkında

Monaghan, Almanya-Berlin'de İngiliz anne babadan doğdu ve 4 yaşındayken ailesi İngiltere'ye taşındı. Ana dili İngilizce olan Monaghan'ın ikinci dili Almancadır.



Çevresinde başkalarının ve onların aksanlarının taklitlerini yapabilmesiyle bilindi. Gençliğinde bir çok farklı işle uğraşmasına karşın hep aktör olmak istedi. Amcasının daha sonra müdür olduğu St.Anne's RC High School adlı liseye gitti. Lisede, İngiliz Edebiyatı, drama ve coğrafya okudu. Üniversiteyi Aquinas College adlı bir okulda okudu. Buradaki ikinci yılında Oliver Twist, A Christmas Carol ve Bugsy Malone gibi küçük tiyatro oyunlarında oynadı. Ardından, Manchester Gençlik Tiyatro'suna katıldı. BBC'de televizyon dizisi Hetty Wainthropp Investigates'de oynadı. Burada Geoffrey Shawcross adlı bir karakteri canlandırıyordu. İlk film deneyimini, bir Rus denizci rolüyle, televizyon filmi olan Hostile Waters'da yaşadı. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Meriadoc Brandybuck rolü ile ve ardından Lost adlı dizide Charlie Pace rolü ile tüm dünyada tanındı. Ayrıca medyada çıkan bazı haberlere göre, Evangeline Lily ve Dominic Monaghan'ın sade bir törenle nişanlandığı, yakın bir zamandaysa 4 yıllık birlikteliklerini hayat arkadaşlığına çevirerek evleneceklerini açıklamıştır.

Özel hayatı

8 Kasım 2005'te Monaghan'la Evangeline Lilly'nin öpüşürken çekilen resimleri çeşit magazinlerde ve internet sitelerinde yayınlandı. 9 Ağustos 2006'da ikili hala ilişkilerinin derecesini açıklamadı, Evangeline sadece Dominic'in mükemmel bir insan olduğunu söylemekle yetindi.
Monaghan katı bir çevrecidir, ağaçların ve ormanların korunmasında ve geliştirilmesine aktif çalışmaları vardır. Hindistan'da kendisine ait bir ormanı da vardır. PETA adlı çevrici kuruluşa üyedir ve aktif görevler üstlenmektedir.
Ayrıca koyu bir Manchester United taraftarıdır. En sevdiği futbolcu ise David Beckham'dır.
Monaghan Yüzüklerin Efendisi hayranlığı ile ilgili bir belgesel olan "Ringers : Lord Of the fans"ı sunmuştur.

Filmografi

1997 - Hostile Waters
2001 - The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2002 - The Lord of the Rings: The Two Towers
2003 - The Lord of the Rings: The Return of the King, An Insomniac's Nightmare
2004 - Spivs, The Purifiers
2005 - Ringers: Lord of the Fans, Shooting Livien
2008 - I Sell the Dead
2009 - X-Men Origins: Wolverine

Televizyon

1996 - 1998 - Hetty Wainthropp Investigates
2000 - This is Personal: The Hunt for the Yorkshire Ripper
Monsignor Renard
2004 - 2008 - Lost
2008 - MADtv, CQC
2009 - Chuck, Free Radio

Dominic Monaghan Resimleri

[url]http://www.main-board.com/unluler/254293-dominic-monaghan-resimleri.html[/url]

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 633
favori
like
share